LUKA JOVIĆ NAPADA "ĐALOROSE"? Lečeu se isplatila promena trenera

O. M.

06. 04. 2024. u 09:30

MILAN i Leče sastaju se u drugoj utakmici 31. kola italijanske Serije A. Meč je zakazan s početkom u 15 časova na stadionu "San Siro".

ЛУКА ЈОВИЋ НАПАДА ЂАЛОРОСЕ? Лечеу се исплатила промена тренера

FOTO: Tanjug/AP

"Rosoneri" su u prethodnoj rundi učvrstili drugu poziciju na tabeli sa šest bodova više od trećeplasiranog Juventusa. Pobedili su Fiorentinu u gostima sa 2:1, što je bio šesti uzastopni trijumf izabranika Stefana Piolija.

Sva tri pogotka na utakmici pala su u razmaku od samo šest minuta, između 47. i 53, a najzaslužniji za trijumf milaneza bio je Rafael Leao sa golom za 2:1 i asistencijom Loftus-Čiku za 1:0, nakon što je Dankan izjednačio.

Reprezentativac Srbije Luka Jović igrao je poslednjih desetak minuta umesto zamenjenog Olivijea Žirua, dok je potencijalni reprezentativac naše zemlje Jankarlo Simić ostao neiskorišćena rezerva.

Milan je tako pobegao trećeplasiranom Juventusu koji je izgubio od LAcija 0:1 i sada je u seriji od četiri utakmice bez pobede.

Zanimljivo je da "rosoneri" sada imaju samo bod manje nego posle 30. kola u sezoni kada su osvojili šampionsku titulu, ali trenutno zaostaju čak 14 bodova za gradskim rivalom Interom koji se polako sprema da iznad grba prišije drugu zvezdicu, kao simbol 20. naslova prvaka Italije.

Sa samo osam primljenih golova na domaćem terenu, Milan se može pohvaliti zajedničkom najboljom odbranom domaće lige, sa Interom i iznenađenjem sezone Bolonjom. Ipak i sa tih osam primljenih golova uspeli su da izgube deset bodova na "San Siru" pa u ovom trenutku imaju više osvojenih bodova na strani  33:32, doduše uz dve utakmice više van svog bunjišta.

Ali, Leče nije ekipa koja može da se pohvali dobrim rezultatima na "San Siru", izgubili su "đalorosi" devet od poslednjih deset utakmica kada ih je na ovom stadionu dočekivao Milan (nisu bolje prolazili ni protiv Intera, šta više tu imaju 10 od 10 poraza). Taj jedini put kada je Leče izbegao poraz na gostovanju Milanu je bio i jedini u poslednjih pet susreta ovih ekipa na "San Siru" u kojima Milan nije sačuvao svoju mrežu.

Imajući sve ovo u vidu jasno je da su "rosoneri" veliki favoriti, a imajući u vidu "dugu klupu" domaćina i činjenicu da ih tokom naredne nedelje očekuje prvi meč četvrtfinala Lige Evrope protiv Rome, moguće je da će trener Pijoli ukazati šansu i našem Luki Joviću od prvog minuta.

S druge strane,m napad Lečea će sasvim sigurno predvoditi nekadašnji napadač Crvene zvezde Nikola Krstović.

Inače, fudbaleri Lečea pozitivno su odgovorili na smenu trenera, pošto su pod komandnom palicom Luke Gotija uspeli da pobede Salernitanu sa 1:0 i izbore remi bez golova protiv favorizovane Rome. Sada lakše dišu "đalorosi" pošto imaju četiri boda više od Empolija koji je prvi ispod crte i Sasuola na 19. mestu koji usput ima i meč više.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: PSN 1 (kvota 2,24)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)