TITULE SE OSVAJAJU NA OVAKVIM GOSTOVANJIMA: Arsenal pun samopouzdanja dolazi na jug Engleske

V.M.

06. 04. 2024. u 07:45

FUDABLERI Arsenala koji pokušavaju da osvoje prvu titulu nakon dugih 20 godina pauze gostovaće Brajtonu u okviru 32. kola Premijer lige.

ТИТУЛЕ СЕ ОСВАЈАЈУ НА ОВАКВИМ ГОСТОВАЊИМА: Арсенал пун самопоуздања долази на југ Енглеске

FOTO: Tanjug/AP

Veoma zanimljiva borba za titulu u Engleskoj se nastavlja, a usred nje nalazi se Arsenal koji je drugi na tabeli. Zaostaje dva boda za liderom Liverpulom, odnosno jedan više od trećeplasiranog Sitija i jasno je da ćemo imati fantastičnu završnicu sezone koja obećava da će biti jedna od najboljih u istoriji Premijer lige.

Iako su remijem sa Sitijem proteklog vikenda ispustili lidersku poziciju, ''tobdžije'' su bile zadovoljne rezultatom jer su očigledno otišli na ''Etihad'' da osvoje bod, što su i učinili (0:0), a taj rezultat ispratili su rutinskim trijumfom nad Lutonom sredinom nedelje.

Savladali su ''šeširdžije'' sa 2:0, a u listu strelaca upisao se Martin Odegard, dok je drugi gol na meču postigao Hašijoka koji je zatresao sopstvenu mrežu.

Danas će Arsenal imati dosta teži zadatak, jer ide na noge Brajtonu koji ga je savladao tri puta na poslednjih pet međusobnih susreta i četa Mikela Artete će morati biti dobro pripremljena kako bi odnela tri boda sa ''Ameksa''.

Gostujuća forma ekipe iz prestonice joj daje samopouzdanje da može do čitavog plena, jer ''tobdžije'' dugo ovako dobro nisu igrale na strani. Na poslednjih pet utakmica u gostima osvojili su sjajnih 13 bodova, a ono što je još imrpesivnije je da su na tim mečevima primili samo jedan gol uz čak 19 postignutih!

Sa druge strane, Brajtonu će biti drago što se vraća na svoj teren na kojem je osvojio pretežan broj svoji bodova. Trenutno je deveti na tabeli sa 43 sakupljena poena, a čak 27 od njih osvojio je kod kuće.

Takođe, neporažen je na poslednjih 12 utakmica na ''Ameksu'' (po šest remija i pobeda), što dovoljno govori o tome koliko dobro igra pred svojim navijačima na jugu Engleske.

Ipak, loše igre na strani su ono što muči ovu ekipu i uz povrede bitnih igrača poput Mitome i Marča je jedan od glavnih razloga za to što će Brajton verovatno ostati bez Evrope iduće sezone.

Ono što je takođe zaniljmivo za ''galebove'' je to što baš ne vole da igraju u ovom terminu, tačnije od 18:30 subotom od kada su ušli u Premijer ligu i na devet mečeva su ostvaril samo po pobedu i remi uz čak sedam poraza, što ne obećava da će doći do bodova na današnjem duelu.

Ipak, domaćina raduje što se posle dugog odsustva na teren vratio najbolji strelac ekipe Žoao Pedro koji će sigurno dosta značiti Brajtonu u završnici sezone.

Pored pomenutog dvojca četa Roberta de Zerbija će još bez Hinselvuda, Gilmora i možda Fergusona, dok će kod gosta meč sigurno propustiti Timber, a pod velikim upitnikom je Bukajo Saka.

Arsenal mora da slavi na ovakvim gostovanjima ukoliko želi da se bori za titulu, a mi mislimo da će upravo to i učiniti.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)