PSŽ GOSPODARI FRANCUSKIM FUDBALOM: ''Sveci'' ciljaju istorijski dvadeseti plasman u finale Kupa

V.M.

03. 04. 2024. u 11:44

LION će svog rivala u finalu Kupa Francuske dobiti večeras kada se u drugom polufinalu na ''Parku prinčeva'' od 21.00 budu sastali PSŽ i Ren.

ПСЖ ГОСПОДАРИ ФРАНЦУСКИМ ФУДБАЛОМ: Свеци циљају историјски двадесети пласман у финале Купа

FOTO: Tanjug/AP

Kao što tradicija nalaže, PSŽ je zauzeo mesto u samoj završnici francuskog kupa, takmičenja koje su osvajali rekordnih 14 puta, a večeras će imati priliku da postanu prva ekipa koja bi 20 puta igrala finala ovog takmičenja.

To neće biti lak zadatak, jer će igrati protiv Rena, ekipe koju nisu pobedili na poslednja dva obračuna na ''Parku prinčeva'' i moraće da pronađu način da savladaju ''crveno-crne'' po prvi put pred svojim navijačima posle dve godine.

Ipak, navijači veruju da će to poći za rukom Enrikeu, za kojeg se može reći da radi sjajan posao. Čitave sezone se nosi sa pritiskom ugovora Kilijana Mbapea koji ističe na leto, gde god da ode novinari ga pitaju šta će se desiti sa njegovim superstarom, ali on se odlično nosi sa time i uspeo je da fokusira svoju ekipu na dešavanja na terenu.

PSŽ je već osvojio Superkup Francuske, ubedljivo je prvi na tabeli Lige 1, a ima i odličnu šansu da se drugi put u svojoj istoriji domogne finala Lige šampiona jer će u četvrtfinalu igrati sa oslabljenom Barselonom, dok bi mu u eventualnom polufinalu protivnik bio bolji iz duela Atletiko Madrid - Borusija Dortmund.

Svoje trenerske sposobnosti Enrike je ponovo dokazao proteklog vikenda kada je ostao sa igračem manje protiv Marselja posle isključenja Beralda u prvom delu igre, ali sjajni Španac je napravio određene rotacije u ekipi, promenio taktiku i poveo svoj tim ka trijumfu od 2:0.

Ponovo je sredinom drugog poluvremena izvadio iz igre Kilijana Mbapea, što je ponovo podiglo prašinu i priče o njegovom odlasku u Real Madrid, što je i slučaj tokom čitavog drugog dela sezone, ali to očigledno više ne muči sjajne Parižane koji večerašnji susret dočekuju u neverovatnoj seriji od 25 utakmica bez poraza!

Što se tiče Rena, on je odlično započeo drugi deo sezone, ali u poslednje vreme je izgubio konstantnost u igrama i na minulih pet utakmica u svim takmičenjima je upisao dve pobede i doživeo isto toliko poraza uz remi sa Lilom.

Izgubili su korak sa gornjim domom tabele Lige 1 pa su sada pali na osmo mesto, ali i dalje imaju šansu da se nađu na mestima koja vode u Evropu iduće godine jer zaostaju samo tri boda za šestoplasiranim Lansom.

Naravno, do Evrope mogu doći i osvajanjem Kupa Francuske, mada će danas imati izuzetno težak zadatak i veliki su autsajderi na ''Parku prinčeva''.

Što se tiče puta do polufinala, PSŽ je redom bio bolji od Revela, Orleana, Bresta i nice, dok je Ren izbacivao Gengan, Marselj, Sošo i Le Pij an Vele.

Vredi istaći i da oba tima imaju određenih problema sa izostancima. Domaćini će biti bez Beralda, Kurzave, Barkole, Kimpebea i Rika, dok će kod gosta meč propustiti Nagida i Trufe.

PSŽ je u velikom naletu i ne vidimo kako bi Ren mogao i treći put zaredom neporažen da napusti ''Park prinčeva''.

NAŠ TIP: 1&|1+&||1+ (kvota 1,95)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)