SRBINU SE SMEŠI RELEGACIJA: ''Neroverdi'' su veoma blizu ispadanja nakon dugih 11 godina u Seriji A

V.M.

01. 04. 2024. u 11:01

U okviru 30. kola Serije A gledaćemo mali derbi donjeg doma kada Sasuolo bude ugostio Udineze. Meč se igra na ''MAPEI stadionu'' sa početkom u 15 časova, a pravdu će deliti Mikele Fabri.

СРБИНУ СЕ СМЕШИ РЕЛЕГАЦИЈА: Нероверди су веома близу испадања након дугих 11 година у Серији А

FOTO: Tanjug/AP

Nakon 11 godina poprilično sigurnih godina u eliti, Sasuolo se po prvi nalazi u velikoj borbi za opstanak i može se reći da je jedan od favorita za relegaciju u Seriju B.

Pošto je krajem januara i početkom februara sakupio samo jedan bod na šest vezanih utakmica, uprava se odlučila za smenu na klupi i doveden je Davide Balardini.

Iskusni stručnjak je doneo određene promene, Sasuolo igra dosta tvrđe, na malo golova i na tri meča, koliko je vodio ekipu, doživeo je poraze od Verone i Rome (po 0:1) uz trijumf nad Frozinoneom (1:0).

Povreda Berardija kojeg neće biti do kraja sezone je znatno smanjila šanse domaćinima da mogu do opstanka, ali imaju samo dva boda manje od Empolija koji je prvi tim iznad crte i eventualni trijumf bi ga momentalno izdigao iz zone ispadanja.

Sa druge strane, Udineze je takođe deo borbe za opstanak. Iako na prvi pogled deluje da je siguran jer zauzima 14. mesto na tabeli, gost je sakupio samo četiri boda više od Sasuola, tako da ga par loših rezultata može dovesti u izuzetno opasnu situaciju.

Ono što se ističe kod popularnih ''zebri'' je to da nose epitet majstora za remije, čak 15 puta ove sezone su odigrali remije, ubedljivo najviše od svih u ligi.

Pored tih brojnih nerešenih rezultata ostvarili su četiri pobede, a ono što je posebno zanimljivo je to da su njih ostvarivali protiv Milana, Juventusa, Bolonje i Lacija.

Kao i Sausolo, Udine igra utakmice sa veoma malim brojem golova i igra 0-2 je bila prolazna na sedam od poslednjih osam utakmica tima sa ''Friulija''.

Iako međuosbni dueli ovih timova obiluju golovima, njihovi skoriji nastupi i značaj ovog meča nam govore da bi trebalo da gledamo nešto tvrđu utakmicu na ''MAPEI stadionu''.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave