Bavarci bauk za "milionere": Danas (18.30) čuveni "Kalsiker" na "Alijanc areni"

S. R.

30. 03. 2024. u 08:00

Najveći derbi nemačkog fudbala ovoga puta neće imati značaj direktne borbe za šampionski pehar. To ne znači da neće biti vatre i žara kada se u subotu (18.30) na „Alijanc areni“ budu sastali Bajern Minhen i Borusija Dortmund u 110. izdanju „Klasikera“.

Баварци баук за милионере: Данас (18.30) чувени Калсикер на Алијанц арени

FOTO: Tanjug/AP

Bavarci itekako znaju kako se igra protiv najvećeg rivala. To pokazuje i statistika koja kaže da su pobedili na deset od poslednjih 11 međusobnih duela. „Milioneri“ su u tom razdoblju tek jednom uspeli da igraju nerešno sa ljutim rivalom. To je bilo u prvom delu sezone 2022/2023, kada su kod kuće golom Modesta u 95. minutu iščupali remi (2:2). Bajern je strah i trepet za žuto-crne, poslednji trijumf Borusije dogodio se u okršaju Superkupa 2019. kada je najveći rival potučen sa 2:0.

Ponavljanje sličnog ishoda teško je zamisliti. Reprezentativna pauza verovatno je malo usporila četu odlazećeg trenera Tomasa Tuhela, koji su na prethodna dva susreta ubeležili ubedljive trijumfe (Darmštat 5:2, Majinc 8:1). Najveća briga domaćina je zdravstveno stanje najboljeg strelca lige Harija Kejna. Englez se intezivno oporavljao od povrede zgloba, a ukoliko nastupi, to će biti dodatna glavobolja za štopere i golmana Dortmunda kako da zaustave strelca čak 31 golova u dosadašnjem delu prvenstva.

Bajern mora da bude perfektan do kraja šampionata i nada se kiksu Leverkuzena obzirom da ima deset poena zaostatka, a moraće dobro da se pripazi u ovom susretu jer su puleni Edina Terzića u uzletu i imaju četiri pobede u nizu. Sampoudanje će im i te kako trebati da ubeleže pozitivan rezultat jer na „Alijanc areni“ u okviru Bundeslige nemaju pobedu već deset godina. Još davne 2014. godine Dormtund je odneo ceo plen kada je slavio sa 3:0. Takođe, gostima će svaki bod biti od velikog značaja zato što vodi grčevitu bitku za četvrtu poziciju i Ligu šampiona.

Spec.

Na sedam od poslednjih osam susreta u Minhenu, Bajern je u mrežu Borusije „spakovao“ najmanje tri gola.

Subota (18.30)

Bajern – Borusija D.

1 X 2

1.48 4.60 6.25

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)