PSŽ NE ZNA ZA PORAZ JOŠ OD NOVEMBRA: Može li nastaviti niz na neugodnom gostovanju u Švedskoj?

V.M.

20. 03. 2024. u 08:45

PRVU utakmicu četvrtfinala ženske fudbalske Lige šampiona večeras će od 18.45 odigrati Heken i PSŽ koji se sastaju na ''Bravida areni'' u Geteborgu.

ПСЖ НЕ ЗНА ЗА ПОРАЗ ЈОШ ОД НОВЕМБРА: Може ли наставити низ на неугодном гостовању у Шведској?

Foto Profimedia

Fudbalerke Hekena su nakon dugih osam godina ponovo uspele da se plasiraju u četvtrfinale Lige šampiona i to su uradile u veoma teškoj grupi sa Čelsijem, Parizom i Realom.

Sakupile su 11 bodova, a ključna je bila pobeda u poslednjem kolu nad Realom (1:0) kojom su postali prva švedska ekipa koja se plasirala u ovu fazu takmičenja nakon uvođenja novog formata u sezoni 2021/22.

Ono što je dobra stvar za domaćina je to što su im skoro započele i obaveze u domaćem takmičenju, odigrale su dve utakmice i rutinski su savladale Vekše (3:0), odnosno Lidćeping (7:1). 

Sa druge strane, igračice PSŽ-a su takođe uz dosta drame došle do četvrtfinala. Jako su loše započele grupnu fazu izgubivši prva dve meča od Ajaksa i Bajerna, ali u naredne četiri utakmice su sakupile deset bodova i uspele da zauzmu prvo mestu u grupi ''C''.

Ključni meč igrale su u poslednjem kolu protiv Bajerna, delovalo je da će ispasti jer su gubile većim delom susreta, ali autogol Stenvejove u 88. minutu im je doneo preko potrebni bod (2:2) koji ih je pogurao ka četvrtfinalu.

Ovo će im biti osmi nastup u četvrtfinalima u poslednjih devet sezona, tako da imaju dosta više iskustva od večerašnjeg rivala kada je reč o igranju Lige šampiona.

Takođe, tradicionalno u ovoj fazi igraju veoma dobro jer su od tih osam nastupa čak šest puta prolazile u polufinale.

Što se tiče same forme, dovoljno je reći da su neporažene na poslednjih 19 utakmica u svim takmičenjima, ali zanimljivo je da i pored toga nisu prve u domaćem prvenstvu jer gledaju u leđa neprikosnovenim fudbalerkama Liona koje im beže sedam bodova posle 17 odigranih kola.

Na minulih pet utakmica igračice PSŽ-a su postizale bar četiri gola na meču, tako da očekujemo dosta pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)