ZVEZDA BI DA SAČUVA PRVO MESTO PRED PLEJ-OF: Na ''Rajko Mitić'' dolazi jedina ''perfektna'' ekipa u prolećnem delu Superlige Srbije

V.M.

17. 03. 2024. u 07:35

DERBI 26. kola srpske Superlige igra se na stadionu ''Rajko Mitić'' gde će Crvena zvezda dočekati jedinu ''perfektnu'' ekipu u drugom delu sezone, Radnički 1923.

ЗВЕЗДА БИ ДА САЧУВА ПРВО МЕСТО ПРЕД ПЛЕЈ-ОФ: На Рајко Митић долази једина перфектна екипа у пролећнем делу Суперлиге Србије

FOTO: M. Vukadinović

Vladan Milojević je doveden da uradi ono što najbolje zna, a to je da donosi trofeje Crvenoj zvezdi i za sada radi odličan posao jer je su njegovi izbranici ''izbrisali'' zaostatak u odnosu na Partizan i preuzeli prvo mesto što je velika prednost u plej-ofu jer će poslednji derbi u sezoni igrati nat erenu koja regularni deo sezone završi na čelu sezone.

Zanimiljivo je da se ''crveno-beli'' prvog mesta nisu dokopali u 172. izdanju ''večitog derbija'' na kojem su propustili veliki broj šansi i podelili plen sa Partizanom (2:2), već su to učinili proteklog vikenda.

Umor je učinio svoje kod ''crno-belih'' koji su poraženi na svom terenu protiv Napretka (0:1), što je šampion Srbije znao da iskoristi i rutinskim trijumom u Nišu (2:0) popne se na tron tabele. 

Zvezda sada ima dva poena prednosti u odnosu na Partizan, ali i dalje lošiji skor u međusonbnim dueima sa večitim rivalom, tako da mesta za ''kiks'' nema jer bi on otvorio vrata crno-belima za povratak na vr.

Domaćin pod palicom Vladana Milojevića igra po dobro poznatom receptu, teško prima golove (izvan derbija samo dva na pet utakmica), a u napadu radi onoliko koliko je potrebno do tri boda i na svakom meču u prolećnom delu sezone je postigla 2-3 gola.

Ipak, danas će imati dosta težak zadatak jer će na ''Rajku Mitiću'' ugostiti ekipu koja se nalazi u najboljoj formi u Superligi Srbije, Radnički 1923.

Menadžer Feđa Dudić radi neverovatan posao sa Kragujevčanima koji su perfektni u prolećnom delu kampanje, ostvarili šest pobeda na isto toliko utakmica i puni samopouzdanja dolaze u Beograd na meč u kojem realno gledano nemaju šta da izgube.

Od ekipe koja se borila za plej-of, Dudić je napravio dobro podmazanu mašineriju koja se sada želi da se plasira u Evropu. Njegova četa se popela na četvrto mesto i ima dva poeni prednosti u odnosu na Čukarički koji će mu biti najveći rival za poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Ono što se posebno ističe na poslednjih nekoliko utakmica je sjajna defanziva Radničkoj koji nije primio gol gotovo mesec dana jer je ''sa nulom'' pobeđivao Javor (3:0), IMT (1:0), Radnik (1:0) i Železničar (3:0).

Ipak, danas će ''bedem'' Kragujevčana imate najteži mogući zadatak jer će gostovati najboljoj napadačkoj ekipi Superlige Srbije, Crvenoj zvezdi koja je u dosadašnjem toku prvenstva postigla čak 62 pogotka.

Što se tiče međusobnih duela, tu nema velikih iznenađenja i u velikoj prednosti je domaćin koji je slavio na četiri od poslednjih pet obračuna ovih timova, viđen je i remi, ali vredi napomenuti da je on odigran krajem prošle sezone kada je Zvezda već matematički osigurala titulu.

Kadrovska situacija je dosta dobra u oba tabora, Milojević na pres konferenciji nije teo nijednog fudbalera definitivo da ''otkaže'' za današnji meč tako da postoji šansa da Dragović i Mijailović koje muči povreda zaigraju.

Slična situacija je i kod gostiju, dva igrača su pod znakom pitanja, ali trener Dudić nije teo otkrivati njihova imena na pres konferenciji uoči derbija 26. kola Superlige Srbije.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-4 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave