INTER JE MEĐU GLAVNIM FAVORITIMA ZA OSVAJANJE LIGE ŠAMPIONA: ''Jorgandžije'' mogu biti srećne što jure samo jedan gol zaostatka u revanšu

V.M.

13. 03. 2024. u 07:35

FUDBALERI Intera pucaju od samopouzdanja pred gostovanje Atletiko Madridu gde će braniti prednost od jednog gola u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. Meč se igra na stadionu ''Vanda metropolitano'' sa početkom u 21.00.

ИНТЕР ЈЕ МЕЂУ ГЛАВНИМ ФАВОРИТИМА ЗА ОСВАЈАЊЕ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Јорганџије могу бити срећне што јуре само један гол заостатка у реваншу

FOTO: Tanjug/AP

Ako pogledamo prvi meč, mnogo veće šanse za prolaz ima Inter koji je dominirao od starta do kraja utakmica na ''Đuzepe Meaci'' i može se reći da je Atletiko imao sreće što će večeras juriti samo jedan gol. Njega je postigao Marko Arnautović u 79. minutu i tako izazvao erupciju oduševljenja u redovima prošlosezonskog finaliste koji je ove godine spreman da napadne ''ušati trofej''.

Atletiko nije u dobrom ritmu pred ovaj susret, ostvario je samo jednu pobedu na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a za vikend je dobio šamar od fenjeraša Kadiza koji ga je rutinski savladao sa 2:0.

Neminovno je da se ''jorgandžije'' nalaze u krizi, ipak, dobre vesti su stigle u tabor domaćina koje su im dale velike nade da večeras mogu do preokreta.

Doktori su dozvolili najboljem igraču ekipe Antoanu Grizmanu da se vrati na teren i Simeone je to radosno podelio sa novinarima na pres-konferenciji uoči ovog susret. Pitanje je koliko će sjajni Francuz moći da igra s obzirom na to da je dugo bio odsutan, ali svi znamo o kakvom je igraču reč i Grizman je u stanju da za pet minuta u potpunosti promeni tok utakmice svojim genijalnim potezima.

Njegov povratak raduje i Alvaru Moratu koji se mučio dok nije bilo njegovog partnera u zločinu. Morata i Grizman su pre povrede Francuza bili možda i najubitačniji tandem Evrope, kombinovano su postigli 38 golova ove sezone i Atletiku će trebati nova odlična partija njegovih lidera kako bi nadoknadio zaostatak iz prvog meča.

Takođe, veliku pomoć imaće i od navijača koji im pružaju enormnu podršku, a slobodno se može reći da im se četa Čola Simeonea odužuje na fenomenalan način jer je slavila 18 od 20 domaćin utakmica ove godine.

Sa druge strane, Inter igra jednu od najboljih sezona u svojoj bogatoj istoriji. Sigurno korača ka jubilarnom 20. Skudetu sa već sada prevelikih +16 u odnosu na drugoplasirani Milan, a uz to je već uspeo da podigne trofej osvojivši treći uzastopni Superkup Italije u kojem je savladao Napoli u finalu sa 1:0.

O dominaciji neroazura ne treba trošiti previše reči, dovoljno je reći da su ostvarili 13 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, a poslednja ''žrtva'' bila im je Bolonja kojoj su se proteklog vikenda osvetili za poraz iz prvog dela sezone slavivši sa 1:0 na ''Renato D'al Ari''.

Ono što je posebno impresivno kod ovog pobedničkog niza je neverovatna gol-razlika, 33:5!

Puni samopouzdanja dolaze u Madrid, a pored odličnih nastupa na njihovoj strani je i tradicija jer je Inter na 46 odigranih evropskih dvomeča u kojima je pobeđivao prvi meč prolazio dalje čak 42 puta (93,8%).

Što se tiče zdravstvene situacije, pored povratka Grizmana moguće je da se vrati i Hose Maria Himenez, dok će Lemar i Azpilikueta gotovo sigurno propustiti meč kod domaćina.

Kod gostiju je slična priča, neće biti Kvadrada i Sensija, a pod upitnikom su Caklos Augusto i Marko Arnautović.

Inter je u ovom trenutnku daleko kvalitetnija ekipa od Atletika, nalazi se u mnogo boljoj formi i očekujemo da će se to videti na terenu, te da će se neroazuri rutinski plasirati u četvrtfinale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu