OSASUNA ŽELI OSVETU ZA PORAZ U PRVOM DELU SEZONE: Đirona je opasno "zaribala", sada je i drugo mesto pod znakom pitanja

O. M.

09. 03. 2024. u 08:30

U okviru 28. kola španske La lige, Đirona će u subotu od 21 čas na stadionu "Munisipal de Montilivi" dočekati Osasunu.

ОСАСУНА ЖЕЛИ ОСВЕТУ ЗА ПОРАЗ У ПРВОМ ДЕЛУ СЕЗОНЕ: Ђирона је опасно зарибала, сада је и друго место под знаком питања

Foto: EPA-EFE/Salvador Sas

U prethodnom kolu domaći su izgubili od Majorke, dok su gosti pobedili Alaves.

"Belo-crveni" su se posle dva uzastopna poraza i tri utakmice bez trijumfa samo na kratko vratili na pobedničku stazu, rezultatski ubedljivim (3:0) trijumfom protiv Rajo Valjekana. Mada su dva gola postigli u zaustavnom vremenu kada su imali igrača više, pobeda je kristalno čista i zaslužena.

Ipak, da je Mićelova mašina opasno "zaribala" govori reuzultat utakmice protiv Majorke, u kojoj je Đirona izgubila na gostovanju Majorki. Po svim statističkim parametrima Đirona je bila ravnopravan rival, ali to se nije videlo na terenu, ali ni na semaforu na kraju utakmice.

Pad u formi i bio je očekivan, bez obzira što su neutralni ljubitelji fudbala širom sveta želeli i potajno se nadali da maleni katalonski klub može da pomrsi račune velikom Real Madridu u trci za titulom.

Đirona je još uvek u dobroj poziciji kada je reč o plasmanu u Ligu šampiona, ali ni tu ne sme da bude opuštanja jer se probudio uspavani džin, još uvek aktuelni šampion Španije Barselona, koja sada ima samo bod zaostatka, dok četvrtoplasirani Atletiko ima minus četiri, a to nije nikakav kapital.

Razloga za optimizam ipak ima jer prva četiri idu sigurno u Ligu šampiona, a petoplasiranom Bilbau beže prilično uverljivih devet bodova.

Đirona je bila impresivna kod kuće ove sezone, sakupila je 32 boda iz svojih 13 utakmica zabeleživši 10 pobeda, dva remija i samo jedan poraz.

Đirona će u subotu uveče ostati bez pet igrača zbog povrede, a za selekciju nedostupni su Janhel Erera, David Lopez, Rikardo Artero, Žoel Roka i Toni Vilja. 

Osasuna je bila relativno solidna na gostovanju ove sezone, osvojivši 15 bodova iz 13 utakmica, uz četiri pobede, tri remija i šest poraza. Ekipa Jagobe Arasatea u ovaj meč ulazi u dobroj formi, sakupila je 10 bodova iz poslednje četiri prvenstvene utakmice, pobedivši Real Sosijedad, Kadiz i Alaves, uz remi sa Las Palmasom.

Poslednji poraz doživeli su kod kuće od Selte iz Viga početkom februara. To im je donelo skok na tabeli i sada su deseti, samo jedan bod zaostatka za osmoplasiranim Las Palmasom, a četiri boda manje za sedmim Real Sosijedadom.

Osasuna je uzela bod u međusobnom susretu prošle sezone kada je na "Montiliviju" bilo 1:1, ali je Đirona pobedila sa 4:2 kada su se poslednji put sastali u novembru, u Pamploni. Međutim,osasuna je u dobroj formi na strani, remizirala je sa Seviljom i Las Palmasom, pobedila sa 1:0 Real Sosijedad i doživela tesan poraz (0:1) od Barselone na poslednja četiri gostovanja.

Što se tiče povreda, David Garsija i Kike Barha nedostupni su za selekciju, dok je Ruben Pena pod znakom pitanja zbog problema sa mišićima. Barha je povredio koleno u 15. minutu meča protiv Alavesa, dok je David Garsija bio primoran da napusti teren u drugom poluvremenu, pa će za ovo morati da se izvrše najmanje dve promene u startnoj postavi gostujućeg tima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1.63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)