KAKO BEZ VLAHOVIĆA? Srpski centarfor propušta derbi 28. kola Serije A

V.M.

10. 03. 2024. u 15:02 >> 15:02

JUVENTUS će biti bez svog najboljeg fudbalera kada od 18 časova na ''Alijanc stadionu'' bude ugostio Atalantu.

КАКО БЕЗ ВЛАХОВИЋА? Српски центарфор пропушта дерби 28. кола Серије А

FOTO: Tanjug/AP

Dušan Vlahović nije imao dobro izdanje u prošlom kolu protiv Napolija, propustio je nekoliko odličnih šansi, bio je jedan od lošijih pojedinaca na terenu, a uz to je i zaradio žuti karton, peti ove sezone i zbog toga će morati da presedi večerašnji derbi sa ''boginjom provincije''.

Iako nije bio na svom nivou protiv Napolija, jasno je kakav uticaj srpski centarfor ima na igro bjankonera čiji je najbolji igrač i može se reći da su njegovih 15 pogodaka i četiri asistencije direktno odgovorni za to što se Juve nalazi na drugom mestu pred ovo kolo.

Alegriju sigurno neće biti lako da ga zameni, a kao najprirodnije rešenje nameće se Arkadijuš Milik, mada se možda iskusni stručnjak možda odluči za nešto bržu vartijantu i u napadu ukombinuje Kjezu i Jilmaza.

Što se tiče same forme ekipe, ona je u velikom padu i Alegrijevi izabranici su osvojili samo pet bodova na poslednjih šest ligaških utakmica usput izgubivši čak tri puta.

Jasno je da borba za titulu više ne postoji, pogotovo nakon jučerašnjeg trijumfa Intera nad Bolonjom koji je na taj način pobegao na prevelikih +18 i sve što ostaje ''staroj dami'' u završnici takmičarsek godine je da zagarantuje povratak u Ligu šampiona u kojoj nije nastupala ove sezone.

Sa druge strane, Atalanta se takođe nalazi u padu forme. Nakon što je otvorila prolećni deo sezone sa pet vezanih pobeda, ušla je u kontra-ritam i osvojila je samo jedan bod na poslednja tri duela.

Remizirala je sa Milanom, a nakon toga je poražena od strane Intera i Bolonje.

Posebno ih je zaboleo taj neuspeh protiv Bolonje (1:2), jer su ispustili prednost na tom meču i pali na šesto mesto pa sada zaostaju pet bodova za četvrtolasiranom četom Tijaga Mote.

Ono što vredi napomenuti je to da se može desiti da peto mesto takođe vodi u Ligu šampiona, po novom formatu dve najbolje lige sveta iz prethodne sezone (što bi bila ova) po koeficijentu UEFE dobiće dodatno mesto u najeltinijem evrospkom takmičenju.

Dobra vest za Atalantu da je Serija A trenutno prva na ovosezonskoj UEFA rang listi, ali za vratom joj dišu Budensliga i Premijer liga i stvari se brzo mogu promeniti.

Ako pogledamo izostanke, pored Vlahovića Juve će biti bez Alkaraza, Fađolija, Keana, De Šilja i Perina, dok će kod gostiju meč propustiti samo Holm.

U prvom delu sezone večerašnji rivali su odigrali meč bez golova, a danas takođe očekujemo tvrdu utakmicu i predlažemo iks na poluvremenu ili kraju meča.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Xv|X (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave