BENFIKA U NOKDAUNU POSLE SRAMOTNOG PORAZA OD PORTA: Rendžers bi to da iskoristi i sa pozitivnim rezultatom dočeka revanš na ''Ajbroksu''

V.M.

07. 03. 2024. u 11:44

U prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope sastaće se dva bivša osvajača ovog takmičenja, Benfika i Rendžers, koji ukrštaju koplja na ''Luzu'' od 21.00.

БЕНФИКА У НОКДАУНУ ПОСЛЕ СРАМОТНОГ ПОРАЗА ОД ПОРТА: Ренџерс би то да искористи и са позитивним резултатом дочека реванш на Ајброксу

Foto Profimedia

Benfika je za vikend doživela katastrofu u velikom derbiju protiv Porta koji ju je ponizio rezultatom 5:0, što je bio drugi uzastopni poraz za ''orlove'' koji su pre toga bili neporaženi na osam vezanih utakmica (šest pobeda, dva remija).

Za vreme tog pozitivnog niza izbacili su Tuluz u plej-ofu za osminu finala Lige Evrope, mada vredi napomenuti da su imali doste muke i na kraju su jedva prošli dalje rezultatom 2:1.

Međutim, u poslednja četiri susreta na svom terenu u svim takmičenjima, Benfika je ostvarila isto toliko trijumfa, postigavši ukupno 15 golova, uz samo dva primljena, što daje dovoljno razloga za optimizam pred nadolazeći okršaj.

Takođe, tradicionalno igra jako dobro pred svojim navijačima protiv škotskih ekipa koje je pobeđivala pet puta na šest odigranih utakmica na čuvenom ''Luzu''.

Sa druge strane, Rendžers je bio deo grupe ''C'', jedne od najzanimiljvijih u Evropi ove sezone, i zauzeo je prvo mesto u njoj savladavši Betis u poslednjem kolu sa 3:2 u gostima.

Na taj način osigurao je automatski mesto u osmini finala, pa za razliku od svog rivala nije morao nastupati u plej-of fazi takmičenja.

Pored Lige Evrope, Rendžers vodi veliku bitku u domaćem šampionatu gde je trenutno prvi na tabeli sa dva poena prednosti u odnosu na večitog rivala Seltik.

Forma je impresivna za četu Filipa Klemena koja za vikend jeste poražena od Madervela, ali je pre toga nanizala čak deset pobeda u svim takmičenjima sa 28 postignutih golova.

Što se tiče zdravstvene situacije, Bernat će odsustvovati kod domaćina, dok će u redovima gostiju meč propustiti Kantvel, Danilo, Dauvel i Sima.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave