KARDIF POKAZUJE ZNAKOVE ŽIVOTA: Treći trijumf u nizu ga vraća u borbu za plej-of

V.M.

06. 03. 2024. u 10:28

U okviru 36. kola engleskog Čempionšipa fudbaleri Kardifa će ugostiti Hadersfild na ''Kardif siti stadionu'' (20.45).

КАРДИФ ПОКАЗУЈЕ ЗНАКОВЕ ЖИВОТА: Трећи тријумф у низу га враћа у борбу за плеј-оф

Foto: Profimedia

Domaćin je u završnoj trećini sezone počeo da pokazuje znakove života i vezao je dve pobede po prvi put od oktobra savladavši Stouk i Bristol siti.

Konstantnost u igri ga najviše muči tokom čitave godine i zato se nalazi na sredini tabele na desetom mestu, a o tome koliko je turbulentnu kampanju imao Kardif najbolje govori to što je pred početak ovog kola bio podjednako udaljen od plej-ofa i zone ispadanja, po devet bodova.

Takođe, ono što posebno muči izabranike Erol Buluta su igre kod kuće pred svojim navijačima. ''Postili'' su na svom terenu više od dva meseca, tačnije šest utakmica, a taj negativni niz prekinut je pomenutom pobedom nad Stoukom krajem februara.

Uz dva vezana trijumfa, samopouzdanje da mogu do tri boda protiv Hadersfilda daje im istorijat međusobnih duela večerašnjih rivala i činjenica da su protiv ''terijera'' na svom terenu upisali osam pobeda u poslednjih deset obračuna.

Sa druge strane, Hadersfild se nalazi usred jedne od najzanimljivijih borbi za opstanak u proteklih nekoliko godina. Jedini koji je prežaljen je poslednjeplasirani Roteram, dok preporođeni Šefild venzdej koji je predzadnji zaostaje samo dva boda za šesnaestoplasiranim Plimutom.

Popularni ''terijeri'' su trenutno izvan zone ispadanja, ali jedino što ih drži izvan nje je bolja gol-razlika od Stouka koji je prvi tim ispod crte.

Proteklog vikenda u jorkširskom derbiju fudbaleri Hadersfilda su osvojili važan bod protiv Lidsa, mada su mogli i do sva tri jer su poveli krajem prvog poluvremena, ali glupost Hoga koji je zaradio crveni karton u sudijskoj nadoknadi prvog dela igre koštala ih je čitavog plena (1:1).

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,05)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)