DIBALA I DE ROSI DIGLI RIM NA NOGE: ''Olimpiko'' je ponovo živnuo, Brajton očekuje ''pakao'' pred 70.000 vatrenih navijača ''vučice''

V.M.

07. 03. 2024. u 07:50

VEČERAS nas od 18.45 očekuje spektakl na ''Olimpiku'' gde će Roma pred punim tribinama u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope dočekati Brajton.

ДИБАЛА И ДЕ РОСИ ДИГЛИ РИМ НА НОГЕ: Олимпико је поново живнуо, Брајтон очекује пакао пред 70.000 ватрених навијача вучице

Foto: Profimedia

Žreb je spremio pravu poslasticu za navijače jer je u ovako ranoj fazi spojio dve ekipe koje se nalaze među glavnim favoritima za osvajanje ovog takmičenja. 

To se posebno može reći za Romu koja je u velikom naletu, a i Brajton je poznat kao neugodna ekipa i trener De Zerbi sa svojim mladim igračima može biti opasan protivnik svakom rivalu.

Ono što je sigurno je da ćemo gledati veoma dobar fudbal u ovom derbiju osmine finala i već večeras bi na programu mogao biti pravi spektakl na ''Olimpiku''.

Obe ekipe su svoju evropsku avanturu započele u ovom takmičenju koje je bolje započeo Brajton. ''Galebovi'' su odlično nastupili u grupnoj fazi, zasluženo su se našli na čelu grupe ''B'' sa 13 sakupljenih bodova.

Sa druge strane, može se reći da je Roma podbacila jer je dopustila Slaviji iz Praga da zauzme prvo mesto grupe ''G'', pa je ''vučica'' morala da se zadovolji drugom pozicijom i igranjem u plej-ofu za osminu finala.

Tamo je susrela svoju sada već redovnu mušteriju, ekipu Fejenorda koju je porazila treću godinu zaredom. Ovoga puta dosta teže nego pre jer su joj bili potrebni jedanaesterci u kojima je blistao srpski čuvar mreže Mile Svilar.

Svilar je ''skinuo'' dva penala nekadašnjem prvaku Evrope i tako je preko noći postao heroj Rima.

De Rosi je odmah po svom dolasku dao veliku odgovornost Svilaru kojeg je promovisao u prvog golmana, a ovaj mu se sjajnim partijama na najbolji mogući način zahvaljuje iz nedelje u nedelju.

Što se tiče samih formi pred ovaj meč, momentum je sigurno na strani Rome koja je ''živnula'' od dolaska De Rosija i dočekuje večerašnji meč u seriji od četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima.

Najveće zasluge za to idu glavnom igraču ekipe Paolu Dibali koji je konačno vezao par meseci na terenu bez povrede i redovno podseća navijače širom Italije zašto je nekada bio smatran najboljim igračem popularnog Skudeta.

Na poslednja dva meča postigao četiri pogotka, posle het-trika protiv Torina (3:2), upisao je gol i asistenciju protiv Monce (4:1) i đalorosi će se večeras maksimalno osloniti na njega.

Brajton nije u dobrom ritmu, na minulih pet mečeva u svim takmičenjima upisao je samo jednu pobedu, ali glavni razlog za to su povrede ključnih igrača. Roberto de Zerbi ne može da računa na Mitomu, Žoao Pedra, Solija Marča, Džejmsa Milnera... i jednostavno nema na raspolaganju fudbalere koji ih mogu zameniti.

Ipak, italijanski stručnjak ne odustaje od ofanzivnog fudbala i ono što je redovna pojava na mečevima ''galebova'' tokom čitave sezone je veliki broj golova.

Sigurno je da će i večeras protiv Rome pokušati da kontrolišu igru jer vole da drže loptu u svojim nogama i biće zanimljivo videti kakav će odgovor vučica imati na to.

Zbog fudbala kakav igraju ovi timovi smatramo da je najbolji predlog GG, a za hrabrije bismo dodali i fiks na ''vučicu'' koja je u Ligi Evrope upisala četiri pobede na isto toliko mečeva pred punim tribinama ''Olimpika''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,68)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 4,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)