ATLETIKO NIJE ISTI TIM BEZ GRIZMANA: Može li četa Manuela Pelegrinija do iznenađenja u prestonici?

V.M.

03. 03. 2024. u 10:38

U okviru 27. kola španske La lige fudbaleri Atletiko Madrida će ugostiti Betis na ''Vanda metropolitanu'' (16:15).

АТЛЕТИКО НИЈЕ ИСТИ ТИМ БЕЗ ГРИЗМАНА: Може ли чета Мануела Пелегринија до изненађења у престоници?

Foto Profimedia

Domaćin se nalazi u velikom padu i u poslednje vreme beleži veoma slabe rezultate. Slavio je samo jednaput na minulih pet utakmica u svim takmičenjima, a najlošiju partiju prikazali su sredinom nedelje kada ih je Bilbao u revanš utakmici polufinala kupa savladao sa 3:0 i zasluženo zakazo duel sa Majorkom u finalu.

Glavni razlog za slabe igre je odsustvo Grizmana koji je propustio meč u Baskiji, a pre toga nije igrao ni protiv Almerije sa kojom je Atletiko šokantno remizirao rezultatom 2:2.

Ipak, ''jorgandžije'' se i dalje nalaze na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona, ali moraju da uozbilje ako žele da ga zadrže jer im je petoplasirani Bilbao prišao na samo tri boda zaostatka.

Svoju šansu vreba i Betis koji se nalazi u sjajnom ritmu i trenutno je šesti na tabeli sa deset bodova zaostaka u odnosu na današnjeg rivala.

Gosti iz Andaluzije ne znaju za poraz na poslednjih pet ligaških utakmica, na njima su upisali tri pobede uz dva remija i jedini je Barselona osvojila više bodova (13) od čete Manuela Pelegrinija u tom periodu.

Betis je evidentno u naletu, ali danas će igrati protiv tradicije jer je poslednji put savladao Atletiko davne 2019. godine, a od tada su Madriđani upisali sedam pobeda uz dva remija.

Takođe, Manuel Pelgrini nikada u svojoj trenerskoj karijeri nije savladao Čola Simeonea. Sastali su se 11 puta i argentinski stručnjak je slavio u sedam navrata.

Vredi napomenuti da Atletiko igra gotovo perfetkno kod kuće ove sezone i na 13 utakmica u La ligi je ostvario impresvinih 12 pobeda uz remi sa Hetafeom.

Što se tiče izostanaka, Grizmanu će se na tribinama pridružiti Hose Marija Himenez, Lemar i Azpilikueta.

Sa druge strane neće biti Iska, Bakambua, Bartre, Abnera i Ruibala.

Iako statistika nalaže da treba igrati na Atletiko, jorgandžije nisu isti rim bez Grizmana i forma Betisa je takva da za datu kvotu vredi probati duplu šansu na ''zeleno-bele'' iz Andaluzije.

NAŠ TIP: X2 (kvota 2,42)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)