"RANJENI" BAJERN ŽELI DA SE OSVETI "BIKOVIMA": Lajpcig vezao dve pobede na "Alijanc areni"

O. M.

24. 02. 2024. u 10:03

DERBI utakmica 23. nemačke Bundeslige igra se od 18 časova i 30 minuta na minhenskoj "Alijanc areni" gde domaćem Bajernu gostuje ekipa Red bul Lajpciga.

РАЊЕНИ БАЈЕРН ЖЕЛИ ДА СЕ ОСВЕТИ БИКОВИМА: Лајпциг везао две победе на Алијанц арени

FOTO: Tanjug/AP

fudbaleri Bajern Minhena jedva su dočekali da se vrate u svoj dom posle dve nedelje na putu koje su bile vrlo košmarne za jedanaestosstrukog uzastopnog šampiona Nemačke. Redom su gubili od Bajera u Leverkuzenu, Lacija u Rimu i što je najveće iznenađenje od Bohuma. Na te tri utakmcie primili su sedm golova, a postigli dva, oba protiv Bohuma.

Nije ni čudo posle ta tri poražavajuća rezultata, što je trener Tomas Tuhel konačno potvrdio da će na kraju sezone napustiti klub. Prošle sezone je došao na mesto današnjeg selektora Nemačke Julijana Nagelsmana koji je dobio otkaz u trenutnku kada je zaostajao samo bod za vodećom Borusijom iz Dortmunda. Bajern danas zaostaje za Bajerom iz Leverkuzena celih osam bodova i trka za titulu je praktično završena, bez obzia što Bajern nikada ne treba otpisivati.

Ako žele da zadrže makar teoretske šanse, Bavarci ne smeju više sebi da dozvole luksuz gubitka bodova. Doduše, kod kuoih nisu mnogo ni rasuli, sa deset pobeda, remijem i samo jednim porazom na Alijanc areni u ligi, odnosno dva u celoj sezoni. Međutim, jedan od ta dva poraza na domaćem terenu od početka sezone Bajernu je naneo upravo Lajpcig početkom sezone u finalu Superkupa. Drugi je doživeo nedavno, od Verdera. 

Još jedan podatak za brigu navijača Bajerna - njihovi ljubimci su od Lajpciga izgubili i u pretposlednjem kolu prošle sezone, kada se činilo da će Bajern ostati bez titule, ali srećom po njih borusija je kiksnula u poslednjem kolu.

Sa druge strane, Lajpcig ulazi u ovaj meč podstaknut ubedljivom pobedom od 2:0 u "RB Areni" prošlog vikenda protiv Borusije Menhengladbah. Trenutno, sa 40 osvojenih bodova iz 22 odigrane utakmice, zauzimaju peto mesto u Bundesligi.

"Bikovi" zaostaju deset bodova za drugoplasiranim Bajernom, ali samo jedan bod za pozicijom koja donosi direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone.

Ekipa Marka Rouza doživela je nekoliko neporijatnih iznenađenja u poslednje vreme, sa dve pobede i četiri poraza u prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima. očigledno je da im nedostaje stalnost u igri, ali su počeli da se dižu posle loše serije u drugoj polovini januara kada su vezali tri poraza. Istini za volju, bila je to serija paklenih protivnika, Ajntraht iz Frankfurta, Bajer iz Leverkuzena i Štutgart.

U gostima su igrali odlično na startu sezone, sa šest pobeda iz prvih sedam utakmica na strani, ali su taj skor pokvarili u poslednje vreme, jer su u narednih devet ostvarili samo dve, jednu u prvenstvu nad Borusijom iz Dortmunda ui jednu u ligi šampiona, na stadionu Crvene zvezde protiv prvaka Srbije u Ligi šampiona.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvote 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!