ROMA GOSTUJE ČOVEKU KOJI JU JE VODIO DO POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Vučici neće biti lako protiv kanarinaca

V.M.

18. 02. 2024. u 12:02

U okviru 25. kola italijanske Serije A fudbaleri Frozinonea će dočekati Romu na ''Benito Stirpeu'' (18:00).

РОМА ГОСТУЈЕ ЧОВЕКУ КОЈИ ЈУ ЈЕ ВОДИО ДО ПОЛУФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Вучици неће бити лако против канаринаца

Foto: Profimedia

Roma je podigla nivo igre od kada je Danijele de Rosi zamenio Žozea Morinja na klupi krajem januara. Mladi stručnjak je imao povoljne protivnike na početku svog mandata i njegovi izabranici su nanizali tri vezan pobede nad Veronom, Salernitanom i Kaljarijem.

Nakon toga su se dobro držali protiv Intera, čak su i vodili na poluvremenu, ali nisu mogli do kraja da pariraju neprikosnovenim neroazurima koji su naneli prvi poraz De Rosiju (2:4).

Ono što je bitno za Romu je da se podigla na tabeli i sada zauzima šesto mesto, a ono što raduje navijače je što je vučica na svakom meču od dolaska De Rosija postigla bar jedan gol.

To je bio slučaj i sredinom nedelje kada su gostovali Fejenordu u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, odigrali su 1:1 na ''De Kajpu'' i u četvrtak će pred prepunim tribinama ''Olimpika'' imati priliku da se plasiraju u narednu fazu.

Što se tiče domaćina, njega sa klupe predvodi Euzebio di Frančesko koji je i pored toga što nije osvojio nijedan trofej za vreme svog mandata na klupi Rome ostao u dobrim sećanima navijačima kluba.

U sezoni 2017/18 je vodio đalorose do polufinala Lige šampiona gde je bolji od njih bio evenutalni šampion Liverpul, a i dalje se pamti preokret protiv Barse u četvrtfinalu kada su izgubili sa 4:1 na ''Nou kampu'', a zatim slavili sa 3:0 u Rimu.

Sada je na klupi Frozinonea i može se reći da radi odličan posao jer se njegovi izabranici nalaze na donekle sigurnom 14. mestu sa 23 osvojena boda. Velika je gužva u donjem domu Serije A, pa ''kanarinci'' imaju samo tri poena više od Verone koja je prva ekipa ispod crte.

Forma gostiju nije na zavidnom nivou i na poslednjih pet mečeva ostvarili su samo jednu pobedu uz remi i tri poraza.

Roma je nesumnjino kvalitetniji tim od Frozinena što je i pokazala u prvom delu sezone (2:0), ali pitanje je da li će De Rosi možda sačuvati neke prvotimce za revanš sa Fejenordom, pa bi oprezno predložili duplu šansu na vučicu koju bi pojačali golovima.

NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 2,10)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja