OD BORBE ZA OPSTANAK DO LIGE ŠAMPIONA: "Švabe" su posle Leverkuzena najprijatnije iznenađenje Bundeslige

O. M.

17. 02. 2024. u 11:13

U 22. kolu nemačke Bundeslige Darmštat dočekuje Štutgart. Utakmica je na programu u subotu od 15 časova i 30 na "Bolenfalltor" stadionu.

ОД БОРБЕ ЗА ОПСТАНАК ДО ЛИГЕ ШАМПИОНА: Швабе су после Леверкузена најпријатније изненађење Бундеслиге

FOTO: Tanjug/AP

Štutgart je loše počeo 2024. godinu, sa dva poraza u gostima, od Menhengladbaha i Bohuma. Sećom po njih, brzo su se konsolidovali i vezali tri pobede u prvenstvu i to prilično ubedljive, 5:2 protiv Lajpciga kod kuće, pa 3:! na gostovanju Frajburgu i istim rezulatotm u prošlom kolu kod kuće protiv Majnca. U međuvremenu su izgubili u Kupu od Leverkuzena.

Zadržali su treće mesto sa tri boda ispred Dortmunda dok petoplasiranom Lajpcigu beže šest bodova.

U odsustvu Serua Žirasija koji je imao reprezentativne obaveze na AFKON-u, ulogu golgetera je preuzeo Denis Undav i on je sada sa 14 golova četvrti strelac lige, iza Harija Kejna, Žirasija i Luja Opende iz Lajpciga.

"Švabe" su jedno vreme bile u konkurenciji i za prvo mesto, ali sada je već jasno da će "salataru" da osvoji ili Bajer Leverkuzen ili, što je manje verovatno, Bajern iz Minhena. Ipak, nikome na "Gotlib Dajmleru" ne smeta što je Štutgart ispao iz trke za koju se nisu ni pripremali, jer keipa Sebastijana Henesa je odavno ispunila očekivanja za ovu sezonu. Prošle godine su jedva, preko bataža, izborili opstanak, a sada su prvi u trci za preostala dva mesta koja vode u Ligu šampiona.

S druge strane, Darmštat je jednom nogom već u Cvajti. Sa samo dve pobede u povratničkoj sezoni u Bundesligi ništa bolje nisu mogli ni da očekuju. Malo nade imaju da se domognu 16. mesta i prilike da kroz baraž izbore opstanak, jer Keln koji drži tu poziciju ima dostižna četiri poena više, ali prvi iznad crte Union Berlin je odmakao devet bodova, a to ekipa kvaliteta Darmštata ni u snu ne može da nadoknadi, bez obzira što do kraja sezone ima još tri meseca.

NAŠ PREDLOG: 2&2+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)