JUVENTUS BEZ DUŠANA VLAHOVIĆA? Najbolji strelac ''stare dame'' pod velikim upitnikom za večerašnji meč

V. M.

12. 02. 2024. u 15:06 >> 15:07

SRPSKI reprezentativac će možda propustiti poslednji obračun 24. kola Serije A u kojem Juventus dočekuje Udineze (20.45).

ЈУВЕНТУС БЕЗ ДУШАНА ВЛАХОВИЋА? Најбољи стрелац старе даме под великим упитником за вечерашњи меч

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je proteklog vikenda doživeo prvi poraz još od septembra meseca u velikom ''derbiju Italije''. Inter je zasluženo slavio, a tragičar meča bio je štoper Gati koji je u 37. minutu postigao autogol koji je poprilično udaljio njegovu ekipu od titule.

Juve je i dalje drugi na tabeli, ali zaostaje sedam bodova za neprikisnovenim neroazurima koji melju sve pred sobom, a poslednja žrtva bila im je Roma koju su u subotu savladali sa 4:2 na ''Olimpiku''.

Na četi Masimilijana Alegrija je da pobeđuje svoje utakmice i tako održi pritisak na Interu, ali kako igra akutelni lider, biće teško sustići ga do kraja prvenstva.

Prednost Juvenutsa je to što nema obaveza u Evropi, tako da može da se fokusira na prvenstvo i bitku za titulu.

Pre tog poraza, stara dama je remizirala sa Empolijem i pod hitno mora da se vrati na pobedničku stazu, a odličnu priliku za to imaće večeras kada dočeka Udineze protiv kojeg je upisao osam vezanih pobeda pred svojim navijačima.

Ipak, zadatak može biti teži od očekivanog jer postoji velika verovatnoća da će Dušan Vlahović propustiti večerašnji meč zbog povrede prepona. Srpski reprezentativac je najbolji igrač Juventusa, sa 12 postignutih pogodaka je drugi na listi strelaca Serije A i biće zanimljivo videti kako će se bez njega snaći ukoliko ne bude zaigrao.

Kao prva zamena ističe se Arkadijuš Milik, ali poslednji put kada mu je Alegri ukazao šansu može se reći da je Milik bio direktni krivac za pomenuti remi sa Empolijem (1:1) jer je isključen u 16. minutu utakmice.

Sa druge strane, Udineze se slobodno može nazvati majstorom za remije jer ih je odigrao čak 12 u uvodna 23. kola, ubedljivo najviše od svih timova u Seriji A.

Pored njih ostvario je samo dve pobede, što je i glavni razlog bitke za opstanak u kojoj se nalaze. Trenutno zauzimaju 17. poziciju i imaju samo bod više od Verone koja je prva ekipa ispod crte.

Poslednji put kada su ''zebre'' imale dve pobede u uvodna 23. kola bilo je u sezoni 1979/80, kada su opstali u eliti, ali samo zbog izbacivanja Milana i Lacija zbog nameštanja utakmica.

Gosti moraju pod hitno nešto da promene u svojoj igri, a onaj ko bi mogao da ih povuče ka sredini tabele je srpski reprezentativac Lazar Samardžić.

Levonogi vezista je bio blizu prelaska u Napoli za vreme prelaznog roka, ali do toga nije došlo, što se može pokazati kao blagoslov za Udineze jer je jedan od najboljih igrača ekipa sa ''Friulija''.

To je i pokazao u mečevima sa velikim ekipama, postizao je golove protiv Napolija i Milana, a večeras će pokušati da se upiše protiv stare dame.

Što se tiče izostanaka, pored Vlahovića domaćini će biti bez Keana, De Šilja, Fađolija, Pogbe i Perina, dok će kod gostiju meč propustiti Bijol, Ebose i verovatno Deulofeu.

Mislimo da ovo potencijalno može biti težak meč za Juventus i očekujemo mali broj golova na ''Alijanc stadionu'', što je česta pojava ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?