PARTIZAN KREĆE IZ IVANJICE: "Crno-beli" imaju lagan raspored do "večitog derbija"

O. M.

10. 02. 2024. u 11:14 >> 11:14

FUDBALSKA Superliga Srbije nastavlja se ovog vikenda, a jesenji šampion Partizan u prvom prolećnom kolu gostuje ekipi Javora.

ПАРТИЗАН КРЕЋЕ ИЗ ИВАЊИЦЕ: Црно-бели имају лаган распоред до вечитог дербија

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica je na programu od 14 časova na Gradskom stadionu u Ivanjici.

Proleće su, inače, u petak otvorili Radnik i Čukarički, a ekipa sa Banovog brda pobedila je sa 3:0 u Surdulici. Do kraja regularnog dela šampionata ostalo je još 11 kola posle čega će uslediti plej-of.

Partizan je u prvom startnom redu, ali ima samo jedan bod prednosti nad šampionom i večitim rivalom Crvenom Zvezdom, a jasno je da su samo naša dva najtrofejnija i najpopularnija kluba ostala u trci za šampionskim peharom jer imaju deset, odnosno devet bodova nad najbližim pratiocem TSC-om iz Bačke Topole.

Ta prednost mogla je da bude još veća da Partizan nije popustio u završnici jesenjeg dela prvenstva - osim u najvažnijoj utakmici, večitom derbiju, kada je sa 2:1 savladao Crvenu zvezdu - i dozbolio upravo TSC-u, ali i niškom Radničkom da mu uzmu sva tri boda, a kragujevačkom Radničkom da osvoji bod protiv "crno-belih". Partizan je tako u poslednjih pet kola izgubio pet bodova prednosti nad Zvezdom, od šest sa koliko je ušao u završnicu jesenjeg dela prvenstva.

Večiti derbi je na programu u petom prolećnom kolu, a do tada Partizan će odmeriti snage sa Javorom, IMT-om, Radnikom i Železničarom i realno je očekivati, s obzirom na renome i snagu protivnika da "crno-beli" u ovom periodu ostvare maksimalan učinak. Ipak, ne treba zaboraviti da su u prvom delu sezone do same završnice utakmica protiv "crno-belih" IMT i Radnik vodili, Železničar bio na pragu osvajanja boda.

Trener Partizana Igor Duljaj istakao je pred gostovanje u Ivanjici da ga ne zanimaju utakmice koje slede posle Javora nego samo prvi naredni protivnik. Izrazio je nadu da će domaćin srediti teren koji ovih dana nije bio u baš idealnom stanju, ali ga više od toga brine kome će poveriti "bonus" poziciju u sastavu. 

Pozicija bonusa jeste problem. Odlaskom Ilića u Bolonju imali smo projekat sa Nikolom Miličićem na poziciji mladog igrača. I to je jedini problem, čak dilema, za mene u ovom trenutku. Pozicija bonusa nije laka za rešenje, moramo da imamo rešenje i na klupi, pozicije nisu iste. Baždar je, na primer, odradio odlično pripreme, razgovarali smo na njegovu inicijativu i dobio sam informacije da je posvećen Partizanu - rekao je Duljaj.

Osim Ilića, Partizan su napustili Kristijan Belić i Kinsi Menig, a došli su Denil Kastiljo, Leonard Ovusu, Goh Jung-jun i Nikoloa Miličić.

Javor nije dobro završio jesenji deo sezone. Samo jedan bod u poslednja četiri kola uticao je da Ivanjičani padnu u zonu plej-auta, a uz to ispali su i iz Kupa ubedljivim porazom od Čukaričkog (1:4).

Klub je u zimskoj pauzi ostao bez dva važna igrača, Ibrahima Tanka koji uskoro treba da pojača Makabi Netanju (zapelo je oko lekarskih pregleda) i Petra Gigića koji je pojačao turskog drugoligaša Boluspor.

Javor je završnu fazu priprema obavio u Rovinju, a tri pripremne utakmice pobedili su bugarski Vidin, izgubili od slovenačkih Domžala i odigrali bez golova protiv Metalca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2&G2-3 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!