INTER PUCA OD SAMOPOZDANJA NAKON POBEDE U ''DERBIJU ITALIJE'': Sada ide na ''Olimpiko'' gde je vučica neporažena na 14 uzastopnih utakmica

V.M.

10. 02. 2024. u 08:00

U derbiju 24. kola italijanske Serije A probuđena Roma će na ''Olimpiku'' ugostiti vodeći Inter (18:00) koji pun samopouzdanja dolazi u prestonicu nakon trijumfa protiv Juventusa proteklog vikenda.

ИНТЕР ПУЦА ОД САМОПОЗДАЊА НАКОН ПОБЕДЕ У ДЕРБИЈУ ИТАЛИЈЕ: Сада иде на Олимпико где је вучица непоражена на 14 узастопних утакмица

Foto Profimedia

Domaćini su proigrali nakon odlaska Žozea Morinja kojeg je na klupi zamenila legenda kluba, Danijele de Rosi. Vučica je vezala tri pobede i popela se na peto mesto koje drži sa 38 sakupljenih bodova.

Doduše, treba biti iskren i reći da De Rosi nije mogao poželeti lakši početak mandata jer su njegovi puleni igrali protiv dosta slabih ekipa (Verona, Salernitana, Kaljari) i može se reći da će danas imati prvi pravi ispit kada bude ugostio četu Simonea Inzagija.

Inter puca od samopozdanja, vezao je pet pobeda u svim takmičenjima, a posebno je bitna bila ona od proteklog vikenda u kojoj je savladao glavnog rivala u borbi za titulu, Juventus.

Neroazuri su bili bolji rival tokom čitavog ''Derbija Italije'', a do vredna tri boda su došli auto-golom Gatija u 37. minutu.

Lider Serije A sada ima četiri boda više od Juvea, a uz to je odigrao i meč manje od ''stare dame'' tako da ta prednost potencijalno može iznositi velikih plus sedam.

Ono što je posebno impresivno u igri Intera je činjenica da nisu primili nijeda gol na tri uzastopne utakmica i ta sjajna defanziva će danas imati težak zadatak da nastavi impresivan niz jer će za protivnika imati Romu koja se raspucala krajem januara i početkom februara, te je postigla osam golova na poslednja tri ligaška meča.

Ovaj meč takođe može obeležiti duel argentinskih reprezentativaca, Dibale i Lautara Martineza koji su najbolji igrači svojih ekipa.

Martinez je najbolji strelac lige sa čak 19 postignutih pogodaka, dok je sa druge strane popularni ''dragulj'' konačno vezao par mečeva bez povrede i iz kola u kolo dokazuje koliko znači za ''vučicu'' koja je duplo slabija ekipa bez njega na terenu.

Istorijat međusobnih duela je na strani Intera koji je slavio na četiri od poslednjih pet obračuna ovih timova, a jedan od tih trijumfa ostvaren je u prvom delu sezone kada su slavili na ''Đuzepe Meaci'' pogotkom Tirama u 81. minutu.

Roma će se uzdati u podršku svojih vernih fanova pred kojima nije izgubila na 14. vezanih mečeva, ali kvalitet je sigurno na strani neroazura i zbog toga verujemo da je najbolji predlog za ovaj derbi gol-gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 4,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)