''CRNO-BELI'' PREKINULI POST: Mogu li sada ući u pobedničku seriju?

V.M.

08. 02. 2024. u 08:35

U osmini finala turskog kupa fudbaleri Antalijaspora će ugostiti Bešiktaš na ''Korendon erlajns parku'' (18.45).

ЦРНО-БЕЛИ ПРЕКИНУЛИ ПОСТ: Могу ли сада ући у победничку серију?

Foto: Profimedia

Gosti imaju razočaravajuću sezonu po svojim standardima, a nakon perioda dobrih igara pod Fernandom Santosom, koji je preuzeo tim početkom godine, zapali su u krizu.

Na tri vezane utakmice nisu postigli nijedan gol i doživeli su dva poraza uz remi, ali taj post su konačno prekinuli proteklog vikenda savladavši Trabzon sa 2:0.

Heroj pobede bio je mladi Semih Kiliksoj koji je postigao oba gola, prvo je zatresao mrežu u 44. minutu, da bi trijumf potvrdio 20 minuta kasnije na dodavanje Dženka Tosuna.

Na taj način Bešiktaš se popeo na treće mesto na tabeli, ali zaostaje neverovatna 34 boda za vodećim gradskim rivalima, Galatasarajom i Fenerbahčeom.

Tako da jedinu priliku za trofej ''crno-beli'' imaju u kupu gde su takmičenje započeli u prošlom kolu rutinskom pobedom nad Ejupsorom od 4:0.

Bešiktaš je drugi najuspešniji tim u istoriji Turskog kupa koji je osvajao u deset navrata, poslednji put 2021. godine.

Što se tiče Antalije, ona je za razliku od večerašnjeg rivala prekinula niz dobrih igara od sedam uzastopnih mečeva bez poraza izgubivši od Fenera proteklog vikenda.

Domaćini su u dosadašnjem toku sezone pokazali da su majstori za remije, odigravši čak deset nerešenih utakmica u prvenstvu, a posebno su tvrd orah na svom ''Korendon erlajns parku'' sa kojeg su jedino Fener i Galata odneli čitav plen.

''Škorpioni'' su nešto ranije od Bešiktaša započeli učešće u kupu i do sada su već redom izbacivali Ordupspor, Kepez i Pendik.

Večeršnji rivali su se već sastali jednom ove sezone, to je bio slučaj u 11. kolu kada je bilo 3:2 za Antaliju, a mi verujemo da će kao i tada oba tima zatresti mrežu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja