"SLONOVI" ZVANI TALIJA! Huk sa tribina nosi domaćina do finala?

V.D.

07. 02. 2024. u 14:03 >> 14:03

U drugom polufinalnom meču Afričkog kupa nacija večeras od 21 čas sastaće se reprezentacije Obale Slonovače i Demokratske Republike Kongo.

СЛОНОВИ ЗВАНИ ТАЛИЈА! Хук са трибина носи домаћина до финала?

Foto: Profimedia

Nakon što je domaćin turnira veoma slabo odigrao grupnu fazu, iz koje je jedva obezbedio plasman u osminu finala, Fudbalski savez Obale Slonovače se odlučio za nesvakidašnji potez i rokadu na klupi usred turnira i umesto Gasea kormilo je preuzeo njegov pomoćnik Emerse Fae.

To se ispostavilo kao pun pogodaka, jer su ''slonovi'' napravili veliko iznenađenje izbacivši glavnog favorita Senegal u veoma zanimljivom meču.

Senegal je poveo preko Dialoa na samom startu meča i 1:0 koje je trajalo sve do 86. minuta kada je Kesi sa bele tačke doneo izjednačenje svojoj selekciji. U produžecima nije bilo promena rezultata, tako da se otišlo u penale gde je tragičar bio Nijakate koji je jedini promašio jedanaesterac od svih deset izvođača. Kesi je bio taj koji je preuzeo odgovornost u petoj seriji i ponovo je bio precizan, donevši tako veliku pobedu svom timu i plasman u četvrtfinale gde ih je čekao Mali. 

"Slonovi" su i u tom meču ponovo bili na ivici ambisa. Adama Traore je promašio penal za Mali, ali je ta selekcija ipak povela golom Dorgelesa Nenea u 71. minutu. Navijači Malija su već bili spremni za slavlje, ali na scenu je stupio napadač Brajtona Simon Adingra i doneo izjednačenje svojoj reprezentaciji, pa se otišlo u produžetke. Konačan rezultat meča postavio je vezni igrač Remsa Oumar Diakite golom u 122. minutu. 

Alea i družinu u polufinalu čeka meč sa Demokratskom Republikom Kongo, koji je na nesvakidašnji način prošao grupnu fazu. Puleni francuskog stručnjaka Sebastiena Desabra su odigrali sva tri puta nerešeno protiv Zambije, Maroka i Tanzanije i kao drugoplasirana ekipa u grupi zakazali meč sa Egiptom koji je bio izraziti favorit. Pobednika tog meča morao je da odluči penal rulet u kome je uspešniji bio DR Kongo rezultatom 8:7. 

Na krilima velikog trijumfa protiv Egipćana koji su bili na tom meču bez povređenog Salaha Kongo je savladao Gvineju rezultatom 3:1 i tako izborio borbu za finale.

Ove dve reprezentacije su nas kroz istoriju međusobnih duela navikle na goleade, a tu tradiciju su jedino pokvarili na poslednjem susretu odigranom prošle godine koji je završen bez golova.

Očekuje se paklena atmosfera na stadionu u Abidžanu koji će bez sumnje biti ispunjen do poslednjeg mesta. Verujemo da će selekcija domaćina nošena tom atmosferom sa tribina izboriti plasman u finale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Ide dalje Obala Slonovače (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)