"FARMACEUTE" ČEKA MEČ SEZONE: "Švabe" su se vratile na fudbalsku mapu

V.D.

06. 02. 2024. u 11:29 >> 11:29

U okviru četvrtfinala Kupa Nemačke večeras od 20 časova i 45 minuta sastaće se Bajer iz Leverkuzena i Štutgart

ФАРМАЦЕУТЕ ЧЕКА МЕЧ СЕЗОНЕ: Швабе су се вратиле на фудбалску мапу

Foto: Profimedia

Bajer Leverkuzen pod komandantskom palicom Ćabi Alonsa pruža fantastične partije i ove sezone još uvek ne zna za poraz. "Farmaceuti" su nakon 20 odigranih kola lideri Bundeslige sa 52 osvojena boda, što je za dva više od drugoplasiranog Bajerna iz Minhena sa kojim će snage odmeriti u subotu na "Baj areni" u meču koji može odlučiti šampiona Bundeslige za sezonu 2023/2024. 

Svoju snagu na terenu Bajer ne prikazuje samo u nacionalnom šampionatu. U Ligi Evrope su osvojili ubedljivu prvu poziciju u grupi "H" gde su osvojili maksimalnih 18 bodova uz gol razliku 19:3, dok su u Kupu Nemačke do četvrtfinala stigli takođe rutinski pobedama nad Teutoniom Otensen (8:0), Sandhauzenom (5:2) i Paderbornom (3:1).

Njihov večerašnji rival Štutgart se slobodno možemo reći vratio na fudbalsku mapu. Petostruki šampion Nemačke je poslednjih desetak sezona vodio bitke za opstanak, pa se čak i selio u niži rang, ali dolaskom mladog stručnjaka Sebastijana Henesa, sina čuvenog Ditera i bratanca Ulija Henesa, "švabe" su zaigrale kao preporođene i trenutno se nalaze na trećem mestu Bundeslige sa 40 osvojenih bodova i na dobrom su putu da se plasiraju u Ligu šampiona.

Štutgart je imao mnogo teži put do četvrtfinala Kupa. Prvo je savladao Balingem sa 4:0 da bi nakon toga slavio protiv Union Berlina minimalnim rezultatom, da bi u 1/8 finala pobedio Borusiju iz Dortmunda rezultatom 2:0.

Domaći će biti oslabljeni neigranjem prvog strelca Viktora Bonifejsa koga očekuje malo duža pauza, Palasiosa i dugo povređenog Brazilca Artura, dok u gostujućem sastavu nećemo videti Fuhriča, Guirasija i Zagadou, dok je nastup Mitelštada i Ruala pod znakom pitanja.

Na deset poslednjih okršaja Štutgart nema pobedu nad Leverkuzenom koji je upisao čak sedam trijumfa.

Ovo je izuzetno težak meč za prognozu s obzirom na to da Leverkuzen već u subotu očekuje meč sezone protiv Bajerna, ali je malo verovatno da će Alonso "promešati karte" s obzirom na važnost meča, kvalitet protivnika, a i želju da se zadrži nepobedivi niz koji traje još od maja 2023. godine i minimalnog poraza od Rome u polufinalu Lige Evrope. 

Bilo kako bilo, očekujemo da obe ekipe postignu bar po jedan pogodak.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave