LISICE SU SPREMNE ZA PREMIJER LIGU: Lester je vezao pet pobeda pred svojim navijačima!

V.M.

22. 01. 2024. u 08:15

POSLEDNjA utakmica 28. kola Čempionšipa biće veliki derbi koji se igra na ''King pauver stadionu'' gde će prvoplasirani Lester ugostiti jednog od najbližih prationca, ekipu Ipsviča (20:45).

ЛИСИЦЕ СУ СПРЕМНЕ ЗА ПРЕМИЈЕР ЛИГУ: Лестер је везао пет победа пред својим навијачима!

Foto: Profimedia

Domaćini su u dosadašnjem toku prvenstva pokazali da su apsolutno prvi favoriti za osvajanje titule i da su spremni da se ekpsresno vrate u elitu iz koje su iznenađujuće ispali prošle sezone.

Dovođene Enca Mareske na klupu ispostavilo se kao pun pogodak, jer Italijan radi sjajan posao i fudbaleri su u potpunosti prihvatili njegovu filozofiju fudbala koja im očigledno prija.

Na ruku mu ide i to što po imenima ima najjači sastav u Čempionšipu, ali to ne umanjuje uspeh koji su njegovi izabranici ostvarili u prvom delu sezone.

Lester je trenutno prvi na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na Sautempton i Ipsvič, tako da mu je ovaj meč posebno bitan jer bi se evenutalnim trijumfom ''odlepio'' na plus deset u odnosu na najbliže pratioce.

Takođe, ''lisice'' su poražene u prošlom kolu od Koventrija (1:3), tako da će biti orne da se vrate na pobedničku stazu pred svojim navijačima.

Glavna odlika nekadašnjeg šampiona Engleske je ofanzivna igra, imaju najbolji napad Čempionšipa sa 55 golova na svom saldu, a zanimljivo je da nijedan igrač nije postigao dvocifren broj pogogdaka (najbolji strelci Duzburi Hol i Mavidi sa po devet).

Sigurno da im večeras neće biti lako jer im na noge dolazi Ipsvič koji takođe ima veoma dobru sezonu i igra iznad očekivanja jer se bori za direktan plasman u Premijer ligu.

Trenutno je treći, ali to se brzo može promeniti jer je izjednačen po broju bodova sa drugoplasiranim Sautemptonom (po 58).

Gost je mogao biti dosta bliži prvom mestu, ali krajem prošle i početkom ove godine vezao je tri prvenstvena remija, niz koji je prekinuo u prošlom kolu pobedom nad Sanderlendom (2:1).

Ono što im ne ide na ruku su nešto slabije igra na strani u poslednje vreme i na minulih pet gostovanja su osvojili ''samo'' sedam bodova.

Kao i Lesteru, jača strana Ipsviču je postizanje golova i čak 50 puta je do sada tresao mrežu u Čempionšipu, što znači da su jedino lisice i Sautempton efikasniji od njega ove sezone.

Ovi timovi su se već susreli početkom kampanje i tada je viđena dosta zanimljiva utakmica u kojoj su podelili plen na ''Portmen roudu'' (1:1).

Što se tiče izostanaka domaćin će biti bez Dake, Ihenača, Ndidija i Sutara, dok je pod velikim upitnikom legenda kluba Džejms Vardi.

Sa druge strane, gosti će biti bez svog standardnog tandema u veznom redu Morsija i Luonga, a pored njih Kiran Mekena na raspolaganju nema ni Burdžesa, Evansa, Donasijena i Hirsta.

Lester bi trebao da ima inicijativu na ovom meču, a kako ''lisice'' vole da igraju otvoren, napadački fudbal verujemo da je goleada pravi tip za večeranji susret.

Za hrabrije tipujemo i keca jer su domaćini upisali pet vezanih pobeda pred svojim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,98)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)