BAVARCI SE "VADE" KOD NAVIJAČA: Poraz od Verdera udaljio Bajern od 12. uzastopne titule

O. M.

24. 01. 2024. u 13:39 >> 13:39

U odloženoj utakmici 13. kola nemačke Bundeslige ekipa Bajerna dočekuje Union Berlin. Utakmica je na programu u sredu od 20 časova i 30 minuta na Alijanc areni.

БАВАРЦИ СЕ ВАДЕ КОД НАВИЈАЧА: Пораз од Вердера удаљио Бајерн од 12. узастопне титуле

FOTO: Tanjug/AP

Ova utakmica po rasporedu je trebalo da se odigra drugog decembra, ali je odložena zbog loših vremenskih uslova u Minhenu.

Bajern svake sezone nastoji da osvoji sve trofeje, ali ove godine će to ići malo teže u Bundesligi jer već zaostaje sedam bodova za liderom Bajerom iz Leverkuzena, doduše, uz utakmicu manje.

Uprkos nedavnom snažnom nizu od četiri uzastopna trijumfa u svim takmičenjima, pretrpeli su težak udarac u poslednjem kolu Bundeslige, izgubivši od Verdera sa 1:0 na svom terenu. Iako su imali mnogo više udaraca ka golu, to nije bilo dovoljno za pobedu.

Zato treba očekivati veoma ofanzivni Bajern od samog starta protiv Union Berlina, kako bi se pred svojim navijačima iskupili za neuspeh na svom terenu od pre tri dana. Bavarci su inače izuzetno dominantni kada igraju kod kuće. Ekipa Tomasa Tuhela pretrpela je samo dva poraza u poslednjih 28 ligaških utakmica na Alijanc areni, od Borusije Menhengladbah pre dve godine i Verdera iz Bremena u nedelju.

S druge strane, Union Berlin je prošle godine imao impresivnu sezonu, završio je na četvrtom mestu u Bundesligi i tako obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, ove sezone Union Berlin nije ni bleda senka tog tima, već su takmičenje u Evropi završili kao poslednjeplasirani tim u Grupi C u konkurenciji Real Madrida, Napolija i Brage.

U šampionatu Nemačke trenutno zauzimaju petnaesto mesto sa 14 osvojenih bodova, što je samo tri boda iznad zone ispadanja. U svojoj prvoj utakmici posle zimske pauze, Union Berlin je odigrao nerešeno bez golova u gostima kod Frajburga.

Mora se reći da imaju veoma loš učinak u gostima ove sezone, sa skorom od šest poraza, jednom pobedom i jednim remijem, pa je teško poverovati da Union Berlin može da skupi bodove u sredu uveče protiv Bajerna.

Otkad je Union ušao u Bundesligu, ove dve ekipe su odigrale osam utakmica. Pet puta pobedio je minhenski gigant, a tri susreta završena su bez pobednika. Odigrali su i jednu prijateljsku utakmicu u tom periodu, a i ona je pripala Bavarcima.

Prošle godine Bajern je u Minhenu pobedio sa 3:0, dok je u Kepeningu bilo 1:1.

Bajern će u ovu utakmicu ući oslabljen za Mazruia i Kim Min Jaea koji su na Afričkom kupu nacija, odnosno Azijskom kupu. Slično je i sa Unionom koji je do kraja Afkona bez usluga Tunišanina Aise Laidunija.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024