BAJERN JE VERDEROVA NOĆNA MORA: Proletos je šampion protutnjao Bremenom

O. M.

21. 01. 2024. u 07:40

MINHENSKI Bajern dočekuje ekipu Verdera iz Bremenau 18. kolu nemačke Bundeslige. Utakmica je na programu u nedelju od 15 časova i 30 minuta na Alijanc areni.

БАЈЕРН ЈЕ ВЕРДЕРОВА НОЋНА МОРА: Пролетос је шампион протутњао Бременом

FOTO: Tanjug/AP

Jedanaestostruki uzastopni šampion Nemačke uspešno je nastavio sezonu proteklog vikenda, ubedljivom pobedom od 3:0 nad Hofenhajmom na svom terenu.

Iako i dalje četiri boda zaostaje za vodećim Bajer Leverkuzenom, branilac titule ima i utakmicu manje. Bajern je pokazao jaku formu u poslednjih nekoliko meseci, zabeleživši devet pobeda u poslednjih deset ligaških utakmica. Jedini prekid u nizu bio je iznenađujući poraz od Ajntrahta u Frankfurtu rezultatom 5:1.

Ipak, posle tog neočekivanog poraza, aktuelni šampion je uzvratio sa tri uzastopne pobede protiv Štutgarta (3:0), Volfsburga (2:1) i pomenutog Hofenhajma.

U međuvremenu, izabranicima Tomasa Tuhela desio se još jedan kiks, eliminacija iz DFB kupa od niželigaša Sarbrikena (0:2).

Ekipa Tomasa Tuhela je dominantna u Minheni, pošto je na Alijanc areni pretrpela samo jedan poraz u poslednje 32 ligaške utakmice. Bilo je to protiv Borusije iz Menhengladbaha pre ravno dve godine. Bavarci su na poslednjih šest mečeva pred svojim navijačima zabeležili isto toliko pobeda, uz impresivnih 28 postignutih i samo dva primljena gola.

S druge strane, Verder dolazi u Minhen neporažen u poslednja četiri meča, uz jednu pobedu i tri remija u tom periodu. Zanimljivo je da je Verder gubi osva tri puta kada je stizao do boda, od Lajpciga, Menhengladbaha i od Bohuma.

Pozicioniran na trinaestom mestu u Bundesligi, Verder je sakupio samo 17 bodova iz 17 odigranih utakmica i nalazi se samo šest bodova iznad zone ispadanja.

Treba reći da se ekipa Olea Vernera muči na gostovanjima više od godinu dana. Od oktobra 2022. godine, tim iz Bremena je dobio samo dva meča od 20 odigranih u gostima.

Bez trijumfa u gostima ove sezone, Verder je sakupio samo tri boda na osam gostovanja, što ga čini najradije viđenim gostom u Bundesligi ove sezone. Verder takođe ima veoma loš rezultat u međusobnim susretima protiv Bajerna, izgubivši 26 od prethodnih 27 mečeva. Nisu pobedili Bajern od 2008. godine.

Nije Bajern bauk za Verder samo u Minhenu, što potvrđuje i rezultat prve utakmice ovih timova u sezoni. Bavarci su u prvom kou protutnjali Bremenom i pobedili sa 4:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave