MORINJO JE PROŠLOST! Legenda Rome preuzima klub u veoma teškom trenutnku

V.M.

20. 01. 2024. u 08:04

SVOJ debi na klupi vučice danas će imati Danijele de Rosi kada Roma od 18 časova na ''Olimpiku'' bude ugostila Veronu.

МОРИЊО ЈЕ ПРОШЛОСТ! Легенда Роме преузима клуб у веома тешком тренутнку

Foto: EPA-EFE/Andy Rain

Dugo vremena se pisalo o tome da je vreme isteklo Žozeu Morinju na klupi domaćina i da saradnja sa njim neće biti produžena na leto kada mu istekne ugovor, a na kraju nije ni došlo do toga jer mu je uručen poraz nakon novog poraza od Milana u proteklom kolu (1:3).

Vučica je ostvarila samo jednu pobedu na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a po italijanskim mediija se priča da je kap koja je prelila čašu bio poraz od Lacija u četvrtfinalu Kupa Italije (0:1).

Pisalo se o tome da će Morinjo put Saudijske Arabije na leto, a sada možda to i učini ranije i sigurno je da neće dugo biti van trenerskog posla.

Kao njegova zamena dovedena je legenda Rome i jedan od najboljih fudbalera u istoriji čuvenog italijanskog kluba, Danijele de Rosi koji je skoro čitavu svoju karijeru proveo u dresu vučice.

Iako mnogi smataraju da De Rosi nije dobar izbor zbog ''siromašnog'' trenerskog iskustva koje poseduje, navijači će sigurno biti uz njega i pružiti mu veliku podršku već na današnjoj utakmici.

Mladi trener je pekao zanat kao pomoćnik Roberta Manćinija u reprezentaciji, a svoj prvi angažman kao menadžer ekipe imao je u SPAL-u prošle sezone, mada se nije dugo zadržao na klupi ekipe iz Ferare.

Možda je njegova odanost i ljubav prema klubu bila presudna u njegovom dovođenu na čelo, ali on je toga i sam svestan:

- Nisam glup, znam zašto sam doveden ovde, to sigurno nije jer je uprava bila oduševljena fudbalom koji je SPAL igrao kada sam ga predvodio.

De Rosi ima zadatak da konsoliduje Romu koja beleži slabe rezultate u poslednje vreme, a ono što mu ide na ruku je to da će vučica u naredna tri meča igrati sa ekipama koje su unutar ili blizu zone ispadanja.

Jedna od njih je upravo Verona koja je jedva izbegla ispadanje prošle sezone, a izgleda će istu bitku boriti i ove jer se nalazi na 18. mestu sa samo 17 sakupljenih bodova.

Ipak, ''mastifi'' su u prošlom kolu savladali Empoli sa 2:1, dok su pre toga ispustili bod u završnici meča protiv Intera na ''Đuzepe Meaci'', tako da su očigledno podigli formu nakon kratke zimske pauze.

Tradicija će večeras biti na strane Rome koja protiv Verone nije izgubila na 26 uzastopnih mečeva na ''Olimpiku'', a takođe treba napomenuti da i pored slabih rezultata domaćin nije poražen pred svojim navijačima ove sezone (deset pobeda, dva remija).

Što se tiče izostanaka, domaćin pored standardnih Smolinga, Kumbule i Ejbrahama ne može da računa na Ndiku, Kristantea, Manćinija, Azmuna i Uara.

Sa druge strane meč će propustiti Kopola, Duda i Lazović koji odrađuje suspenziju zbog zarađenog crvenog kartona protiv Intera.

Verujemo da će Roma upisati tri boda i usput se pomeriti sa devetog mesta koje trenutno zauzima na tabeli.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu