DORTMUND GOSTUJE NAJLOŠIJOJ EKIPI U BUNDESLIGI: Pobeda se ne sme dovoditi u pitanje

V.M.

13. 01. 2024. u 10:09

U poslednjoj utakmici današnjeg programa nemačke elite, Darmštat će ugostiti Borusiju Dortmund (18:30).

ДОРТМУНД ГОСТУЈЕ НАЈЛОШИЈОЈ ЕКИПИ У БУНДЕСЛИГИ: Победа се не сме доводити у питање

Profimedia/ IMAGO

Domaćin se ove sezone vratio u elitu, ali posle slabo odrađenog prelaznog roka mnogi su očekivali da će se ekspresno vratiti u drugi rang i na polovini prvenstva deluje da će to biti slučaj.

Sakupio je samo deset bodova u uvodnih 16 mečeva i poslednji je na tabeli, ali slabe igre ostalih ekipa iz donjeg doma mu daju nadu da može do opstanka.

Ima isto sakupljenih poena kao Keln i Majnc koji se nalaze ispred njega zbog bolje gol-razlike, dok im Union Berlin koji je u sigurnoj zoni beži tri boda.

Darmštat ima ubedljivo najgoru odbranu u Bundesligi, primio je čak 41 gol do sada, a to se posebno vidi kada igra kod kuće jer u proseku pred svojim navijačima vadi loptu iz mreže dva ili više puta po meču.

''Plavo-beli'' su idealan protivnik za Dortmund kojem je od svih ekipa verovatno najviše prijala zimska pauza jer su na poslednja četiri ligaška duela bez trijumfa (tri remija i poraz).

Mada vredi istaći da su gosti imali dosta obaveza u Ligi šampiona gde su zauzeli prvo mesto u ovogodišnjoj grupi smrti i sada mogu da se fokusiraju na domaće prvenstvo.

I pored tih slabih igara u decembru mesecu, Borusija se zadržala na petom mestu, a danas ima odličnu priliku da prekine post i uhvati priključak za četvroplasiranim Lajpcigom koji joj beši šest bodova.

''Milioneri'' će na ovom meču biti bez Adejemija, Bensebainija, Duranvila, Nmeče, Alea i Rijersona, dok će kod domaćina utakmicu propustiti Hornbi, Mehlem, Sejdel, Vilhelmson i Manu.

Kvalitet je na strani gosta i pobeda Borusije ne bi smela da se dovodi u pitanje,

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)