PRVI PUT U ISTORIJI: Četiri ekipe se bore za titulu italijanskog Superkupa

V.M.

18. 01. 2024. u 13:37 >> 13:37

ITALIJANSKI Superkup se ove godine igra u Saudijskoj Arabiji, a prvo polufinale odigraće Napoli i Fiorentina (20.00).

ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ: Четири екипе се боре за титулу италијанског Суперкупа

Tanjug/ap

Ove godine biće ispisana istorija italijanskog fudbala jer će se umesto tradicionalno dve ekipe za Superkup boriti četiri tima. To će biti šampion i vicešampion, tačnije Napoli i Lacio, kao i finalisti prošlogodišnjeg Kupa Italije, Inter, odnosno Fiorentina.

Danas će koplja ukrstiti Napoli i Fiorentina koji se nalaze u borbi za četvrto mesto u Seriji A. Dosta bolju kampanju ima Viola koja trenutno drži četvrtu poziciju i prijatno je iznenadila svojim nastupima u prvom delu sezone, dok su sa druge strane aktuelni šampioni potpuno podbacili u odbrani titule i već svima je jasno da od nje nema ništa jer su osmi na tabeli i zaostaju čak 20 bodova za vodećim Interom.

Odlazak menadžera Spaletija je veoma pogodio ekipu koja je sezonu počela sa Rudijem Garsijom na klupi, ipak Francuz nije dugo trajao, pa je Macari doveden da ''gasi požar'' ali ni njemu ne ide baš najbolje.

Ekipa sa juga Italije je proteklog vikenda konačno uspela da prekine post od četiri utakmice bez trijumfa savladavši Salernitanu u malom regionalnom derbiju rezultatom 2:1.

Salernitana je povela na tom susretu, ali izabranici Valtera Macarija su uspeli da preokrenu meč i i slave pogocima Politana i Rahmanija.

Možda je Superkup upravo ono što treba Napolitancima kako bi se njegovim osvajanjem razbudili i proigrali u drugom delu sezone, jer ovaj sastav ima mnogo veći kvalitet od onog što je do sada pokazao na terenu.

Što se tiče Fiorentine, ona je jedno od prijatnijih iznenađenja Serije A i sve pohvale za to idu menadžeru Vinčencu Italijani koji gradi ovaj tim već nekoliko godina i sada ubira plodove odličnog rada.

Mladom stručnjaku je ovo treća sezona na klupi Viole i može se reći da radi sjajan posao jer i pored toga što nije osvojio nijedan trofej, vratio je svoj tim u vrhu italijanskog fudbala, a usput je igrao finala Kupa Italije i Lige konferencija u kojima je poražen.

Sastav iz Firence nema nekog izričitog vođu na terenu, ali svojim nastupima u dosadašnjem toku kampanje najviše su se istakli Gonzalez i Bonaventura koji su postigli po šest golova u prvenstvu.

Proteklog vikenda Viola je odigrala nerešeno sa majstorima za remije, ekipom Udinezea (2:2) kojem je to bio 12. put da je podelio plen na 20 odigraniih ligaških utakmica.

Što se tiče izostanaka, oba menadžera imaju problema sa neigranjem glavnih igrača. Kod Fiorentine će meč propustiti pomenuti Niko Gonzalez, Kastrovili i Dodo, dok će Napoli biti bez glavne zvezde Viktora Osimena koji je otišao na Afrički kup nacija, a uz njega neće biti ni Zamba Angise, prvog golmana Mereta, Nejtana i Mautesa Oliveire.

Ovi timovi su se sastali početkom oktobra i tada je Fiorentina slavila sa 3:1 na stadionu ''Dijego Armando Maradona'', a mi verujemo da ćemo i večeras gledati goleadu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!