REAL BI DA SE OSVETI ATLETIKU ZA PORAZ IZ PRVOG DELA SEZONE: Madridski velikani će čak tri puta ukrštati koplja u narednih mesec dana

V.M.

10. 01. 2024. u 08:07

OD 20 časova na ''KSU stadionu'' u Rijadu ćemo imati priliku da gledamo utakmicu polufinala španskog Superkupa u kojoj će se sastati gradski rivali, Real i Atletiko Madrid.

РЕАЛ БИ ДА СЕ ОСВЕТИ АТЛЕТИКУ ЗА ПОРАЗ ИЗ ПРВОГ ДЕЛА СЕЗОНЕ: Мадридски великани ће чак три пута укрштати копља у наредних месец дана

FOTO: Tanjug/AP

Kao što je bio slučaj u poslednja dva izdanja Superkupa i ove godine će se takmičenje održati u Saudijskoj Arabiji gde će se pored madridskih velikana za trofej boriti Barselona i Osasuna.

Najveći favorit po formi za osvajanje je sigurno Real Madrid koji se nalazi u fantastičnoj formi, nanizao je pet pobeda pre dolaska u Rijad, a dovoljno o njegovoj dominaciji govori to da je doživeo samo jedan poraz u prvom delu sezone, iako je često bio bez nosilaca igre poput Vinisijusa i Kurtoe koji su odsustvovali zbog povreda.

Ipak, jedini poraz naneo mu je upravo Atletiko koji je bio bolji na prvom ovosezonkom derbiju koji se odigrao na ''Vanda metropolitanu'' krajem septembra, a put do pobede ''jorgandžija'' trasirao je bivši igrač ''kraljeva'' Alvaro Morata koji je dva puta tresao mrežu u trijumfu od 3:1.

Četa Karla Ančelotija će sigurno želeti da se osveti za taj poraz gradskim rivalima, a u prilog mu ide i slaba forma Atletika koji je ostvario samo jednu pobedu na poslednja četiri ligaška susreta i pao je na peto mesto tabele La lige.

Takođe, Real je prošle godine poklekao u finalu Superkupa gde ga je savladala Barselona, tako da će imati motiv više da ove godine po 13. put u svojoj bogatoj istoriji osvoji ovo takmičenje.

Sa druge strane, Atletiko je dva puta slavio u Superkupu, ali je čak u pet navrata gubio u finalima. Poslednji put to se desilo u sezoni 2019/20. kada ga je upravo večerašnji rival savladao posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Što se tiče izostanaka, Karlo Ančeloti će biti srećan što su mu na raspolaganju ponovo ultratalentovani Vinisijus Junior i Orelijen Čuameni, ali lista povređenih igrača je i dalje velika pa neće moći da računa na bitne šrafove poput Kurtoe, Alabe, Lukasa Vaskeza i Edera Militaa.

Kod nominalnih gostiju je nešto bolja situacija, ali i kod njih će izostati Sojunču, Lemar, Mandava, a pod znakom pitanja je mladi Barios.

Ovo će biti prvi od tri obračuna velikih rivala u narednih mesec dana, jer će se takođe sresti u kupu i La ligi.

Iako je Real vezao pet pobeda, nekoliko njih je ostvario na ''mišiće'' poput onih protiv Alavesa i Majorke, a Atletiko je već pokazao ove sezone da ume da pronađe put do mreže ''kraljeva'', tako da očekujemo jednu veoma zanimljivu utakmicu u kojoj tipujemo da će oba tima zatresti mrežu.

Dodatno ''osiguranje'' za to daje nam i činjenica da su ovo jedne od napadački najboljih ekipa u La ligi, Real je postigao 40 pogodaka, dok su ''jorgandžije'' to uradile 39 puta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave