"LAVOVI" IDU PO ŠESTU U NIZU: Drugoligaš nema šta da traži u Lisabonu

O. M.

09. 01. 2024. u 10:44

SPORTING dočekuje drugoligaša Tondelu u osmini finala portugalskog Kupa. Utakmica se igra od 19 časova i 45 minuta na stadionu "Žose Alvelade" u Lisabonu.

ЛАВОВИ ИДУ ПО ШЕСТУ У НИЗУ: Друголигаш нема шта да тражи у Лисабону

Profimedia

"Lavovi" su u prethodnoj rundi sa 8:0 deklasirali četvrtoligaša Dumiense, dok je Tondela tek posle jedanaesteraca bila bolja od drugoligaša Torensea.

Iako su u različitim razredima, Sporting i Tondela već su se sastali ove sezone. Bilo je to u Liga kupu kada su "lavovi" kao gosti pobedili sa 2:1. Rezultat te utakmice ne oslikava pravo stanje na terenu jer je portugalski velikan dominirao celu utakmicu.

Bila je to treća u nizu od pet pobeda Sportinga koji je u prošlom kolu Primera lige deklasirao Estoril sa 5:1. Zanimljivo da nijedan od tih pet golova nije postigao prvi strelac tima i drugi strelac Lige, Šveđanin mađarskog porekla Viktor Đekereš, ali je kao trostruki asistent poneo epitet igrača utakmice. 

Briljantne igre ovog leta u zeleno-belom dresu preporučile su bivšeg napadača Brajtona, Svonsija i Koventrija Arsenalu i Čelsiju, pa se očekuje njegov povratak na Ostrvo posle samo šest meseci. Treba samo ispuniti uslove gazde Sportinga koji je Čelsiju već odgovorio na upit - traži 86 miliona funti za igrača koga je u julu Koventriju platio "samo" 20.

Trener Sportinga Ruben Amorim ima dovoljno opcija u napadu pa će verovatno za ovaj meč odmarati sjajnog Šveđanina koji nije igrao ni u Liga kup okršaju dveju ekipa.

NAŠ PREDLOG: 1-1&2+ (kvota 1,68)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024