"KANARINCI" NISU IMALI SREĆE: Monca daleko od ostvarenja ambicija

O. M.

06. 01. 2024. u 09:25

Frozinone dočekuje ekipu Monce na svom stadionu "Benito Stirpe" od 15 časova. Utakmica se igra u okviru 19. kola italijanske Serije A.

КАНАРИНЦИ  НИСУ ИМАЛИ СРЕЋЕ: Монца далеко од остварења амбиција

Profimedia

Glavni cilj domaćina ove sezone je da izbegne opstanak, a posle 18 kola čini se da su "kanarinci" na dobrom putu. Istina, u poslednjih pet kola su malo pokvarili utisak jer nemaju pobedu, ali treba uzeti u obzir i jačinu protivnika, pošto su izgubili od Juventusa, Milana i Lacija, protiv koga su vodili do 70. minuta.

Bod su osvojili protiv Torina, a jedini kiks u ovom razdoblju je poraz od Lečea, mada je i on nezaslužen, jer je Frozinone bio bolji tim ali sreća im nije bila saveznik.

Da su "kanarinci" i dalje na dobrom putu svedoči i ubedljiv trijumf u Kupu nad šampionom Napolijem od čak 4:0 na stadionu "Dijego Armando Maradona". Istina, dva od ta četiri gola, izabranici Euzebija di Frančeska postigli su u zaustavnom vremenu, ali to ne umanjuje njihov trijumf.

S druge strane, Monca je u vou sezonu ušla s ambicijama da se bori za Evropu, ali je realnost nešto drugačija, "bjankorosi" naime imaju samo tri boda više od današnjeg rivala koji bi u slučaju pobede od tri gola razlike mogao i da ih pretekne na tabeli danas.

Monca ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam susreta, ostvarenu protiv Đenove kod kuće,mada treba reći da ni izabranici Rafaela Paladina nisu imali lagan raspored u ovom periodu (Juventus, Milan, Fiorentina, Napoli).

Monca i Frosinone nikada nisu odmerili snage u Seriji A. Prošle sezone sastal isu se u Kupu kada su "bjankorosi" ostvarili tesnu pobedu. U prethodna četiri duela u Seriji B, Monca je pobedila oba kod kuće dok je Frozinone kao domaćin pobedio jednom, a drugi put je bilo nerešeno. 

Na poslednjih šest duela, računajući i jedan prijateljski, palo je 25 golova ili više od četiri po utakmici.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,90)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave