JUNAJTED KONAČNO SLAVIO: Može li da uhvati zalet na gostovanju dvostrukom prvaku Evrope koji se ''probudio'' nakon smene trenera?

V.M.

30. 12. 2023. u 14:12 >> 14:12

U poslednjoj utakmici današnjeg programa Premijer lige, gledaćemo duel dva bivša prvaka Evrope, Notingem foresta i Mančester junajteda. Meč se igra na ''Siti graundu'' sa početkom u 18:30.

ЈУНАЈТЕД КОНАЧНО СЛАВИО: Може ли да ухвати залет на гостовању двоструком прваку Европе који се пробудио након смене тренера?

FOTO: EPA

''Boksing dej'' je prijao obema ekipama, jer su nakon dugo vremena ostvarile trijumfe. Notingem je iznenadio Njukasl na ''Sent Džejmsis parku'' i postao tek drugi tim koji je odneo čitav plen sa njega ove sezone (3:1), dok se isto može reći i za Junajted koji je na neverovatan način nadoknadio dva gola zaostatka protiv Aston vile i slavio sa 3:2.

''Šok terapija'' radi svoje u Notingemu, menadžer Stiv Kuper je smenjen nakon veoma loših rezultata, a na njegovo mesto doveden je Nuno Espirito Santo.

Iako je Portugalac poražen na debiju protiv Bornmuta, njegovi izabranici su pokazali dosta bolju partiju protiv Njuke i zasluženo su trijumfovali, a heroj pobede bio je Kris Vud koji je postigao sva tri gola.

Očigledno je da Forest bolje igra od kada je došlo do rokade na klupi, a ono što je posebno bitno je da su pobedom protiv ''svraka'' ostali izvan zone ispadanja i sada su 16. na tabeli sa dva poena prednosti u odnosu na Luton koji je prvi tim ispod crte.

Što se tiče Mančestera, može se reći da su izabranici Erika ten Haga sačuvali posao iskusnom menadžeru na još neko vreme sjajnim nastupom protiv Vile kojim su prekinuli niz od četiri vezana meča bez pobede.

Gubili su sa 0:2 na poluvremenu, ali su u drugom delu igre dominirali i došli do vrednog preokreta. Dva puta je u metu pogodio Garnačo, dok je Hojlund svojim prvencom u Premijer ligi doneo sva tri boda ''crvenim đavolima''.

Ipak, taj trijumf neće izbrisati jedan od najgorih startova sezone u skorijoj istoriji kluba, Junajted je trenutno sedmi na tabeli, a dodatno razočaravajuća činjenica je da je u Ligi šampiona zauzeo poslednje mesto u svojoj grupi i zbog toga na proleće neće igrati u Evropi.

Od kada se Forest vratio u elitu, ovi timovi su se sastajali pet puta i svaki put je trijumfovao Mančester, tako da će biti blagi favorit na večerašnjem duelu.

Već su igrali jednom ove sezone, to je bio slučaj u trećem kolu kada je Junajted nakon preokreta slavio sa 3:2.

Što se tiče izostanaka, oba menadžera imaju probleme sa povredama.

Domaćin će biti bez Orijea, Avonjija, Felipea i Sangarea, dok će kod gosta meč sigurno propustiti Kazemiro, Lindelof, Megvajer, Martinez, Malasija, Maunt i Sančo, a pod znakom pitanja su Varan, Šo, Marsijal i Amrabat.

Očekujemo jedan zanimljiv meč na ''Siti graundu'' i verujemo da će oba tima zatresti mrežu kao u prvom delu sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024