"BOGINJA PROVINCIJE'' SE VRATILA U FORMU: Bolonja ne gubi bodove na svom stadionu

O. M.

23. 12. 2023. u 10:27

U subotu od 15 časova na stadionu Renato Dal Ara, u okviru 17. kola italijanske Serije A, Bolonja dočekuje Atalantu.

БОГИЊА ПРОВИНЦИЈЕ СЕ ВРАТИЛА У ФОРМУ: Болоња не губи бодове на свом стадиону

FOTO: EPA

Tijago Mota ove sezone radi stvarno dobar posao u Bolonji. "Hrtovi" su posle 16 kola peti na tabeli Serije A sa 28 bodova, a u poslednjih 15 utakmica u svim takmičenjima imaju samo jedan poraz i to na gostovanju Fiorentini.

Tokom nedelje, "rosoblui" su eliminisali branioca trofeja Inter iz Kupa Italije. "Neroazuri" su poveli na startu produžetka, ali su gosti postigli dva gola od 112. do 115. minuta i tako otišli dalje.

Bolonja je u seriji od šest pobeda i osam utakmica bez poraza na svom stadionu. U poslednje četiri utakmice i na šest od tih osam na "Dal Ari" nisu primili ni gol, a treba reći da su dočekali Napoli, Romu i Lacio. Ako ovako nastave Liga šampiona im se smeši.

S druge strane, čini se da Atalanta polako ispada iz vrha italijanskog fudbala. Posle pet vrhunskih sezona tokom kojih je "boginja provincije" tri puta zaredom osvajala treće mesto, prošle godine je osvojeno skromno osmo mesto, a do pre dve nedelje činilo se da će Atalanta i ove sezone završiti u tom delu tabele. Ipak, posle četiri utakmice bez pobede, četa Đanpjera Gasperinija je uspela da veže dva trijumfa - ubedljiv protiv Salernitane i nešto teži ali zaslužen protiv Milana i sada je sedma.

NAŠ PREDLOG: GG (1,85)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!