LUKAKU U SPAS: ''Vučica'' nije slavila protiv Napolija još od 2019. godine!

V.M.

23. 12. 2023. u 14:55 >> 14:55

VEČERAS ćemo do 20:45 na ''Olimpiku'' gledati čuveni ''Derbi Sunca'' kada Roma u okviru 17. kola Serije A ugosti Napoli.

ЛУКАКУ У СПАС: Вучица није славила против Наполија још од 2019. године!

Foto Profimedia

Nakon nekoliko odličnih rezultata i plasmana u top četiri na tabeli, Roma je zapala u mini krizu i remizirala je sa Fiorentinom uz poraz od Bolonje. Glavni razlog za to je odsustvo Paola Dibale koji se povredio protiv Viole pri rezultatu 1:0 za ''vučicu'', dok je na tom susretu crveni karton dobio Lukaku koji je zbog toga propustio meč sa Bolonjom.

Sada se gorostasni Belgijanac vraća na teren posle odrađene suspenzije i siugrno je da će njegovo prisustvo mnogo značiti domaćinima koji su pali na osmo mesto tabele Serije A.

Ono što će sigurno dati vetar u leđa Romi je sjajna podrška na uvek prepunom ''Olimpiku''. Navijači ''vučice'' su poznati kao jedni od najvatrenijih u Italiji i daju enormnu podršku svojim miljenicima, pogotovo kod kuće, koji su im se odužili sa 19 osvojenih bodova na sedam utakmica.

Ono što muči domaćin tokom čitave sezone su izostanci, a Murinjo će i danas imati probleme sa biranjem sastava jer će biti bez Smolinga, Ejbrahama i Uara, dok su pod upitnikom Spinacola i Dibala kojem se daju male šanse da zaigra na večerašnjem derbiju.

Sa druge strane, Napoli igra po principu toplo-hladno od kada ga je preuzeo Valter Macari, nakon što je Rudi Garsija ''najuren'' posle slabog otvaranja sezone.

Iksusni stručnjak je preuzeo kormilo sredinom novembra i na sedam utakmica njegovi puleni su upisali tri pobede i doživeli četiri poraza.

U Napulju je svima već jasno da nema ništa od odbrane titule, tako da će im cilj biti plasman u Ligu šampiona, a za to im možda bude bilo dovoljno i peto mesto s ozbirom na novi format najjačeg evrospkog takmičenja.

Zanimljivo je Roma i Napoli imaju identinčnu gol-razliku, po 28:19, ali Napoli je osvojio dva boda više pa je trenutno šesti na tabeli.

Ipak, atmosfera u redovima Napolitanaca nije na visokom nivou jer su sredinom nedelje doživeli pravu katastrofu u Kupu Italije gde ih je Frozinone počistio sa 4:0 na sred ''Dijego Armando Maradone''.

Prvenstvena forma takođe nije dobra za goste koji je u prošlom kolu trijumfom nad Kaljarijem (2:1) prekinuo niz od dva vezana poraza.

Zdravstveno stanje je dosta bolje u njihovim redovima jer će biti samo bez Oliveire i možda Elmasa, ali na terenu će se sigurno naći nosioci igre Osimen i Kvarackelija.

Tradicija je takođe na strani partenopeja koji nisu poraženi od Rome na poslednjih sedam međusobnih duela na kojima su ostvarili pet pobeda uz dva remija.

Kada nema Dibale, Roma igra utakmice sa malo golova, a verujemo da će Murinjo pripremiti specijalnu defanzivnu taktiku za ''Derbi Sunca'' tako da očekujemo meč bez puno pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije