DMITROVIĆ I GUDELJ ZA KRAJ GODINE STIŽU U MADRID: Nova smena trenera u Sevilji dala rezultate

O. M.

23. 12. 2023. u 13:06 >> 13:06

ATLETIKO iz Madrida dočekuje Sevilju u zaostaloj utakmici četvrtog kola španske La lige.

ДМИТРОВИЋ И ГУДЕЉ ЗА КРАЈ ГОДИНЕ СТИЖУ У МАДРИД: Нова смена тренера у Севиљи дала резултате

Foto: Profimedia

Utakmica počinje u 16 časova i 15 minuta na stadionu "Metropolitano" u Madridu, a njome se simbolično spušta zavesa na fudbalsku 2023. godinu u Španiji.

"Jorgandžije" će pokušati da se vrate na pobedničku stazu pošto su u poslednjih sedam dana odigrale dve utakmice u kojima su zabeležili poraz od Atletik Bilbaa i remi sa Hetafeom. Pobedom bi se vratili na treće mesto sa istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom od Barselone.

S druge strane, Sevilja će pokušati da izgradi momentum na pobedi nad Hetafeom i pozitivnim rezultatom ovde da se približi sredini tabele.

Ova utakmica je prvobitno trebalo da se odigra u septembru, ali je morala da bude odložena zbog lošeg vremena u Madridu.

Ekipa Dijega Simeonea je ispustila prednost od 3:1 protiv Hetafea, ali su gosti u završnici iskoristili činjenicu da su "jorgandžije" skoro sat vremena igrale sa igračem manje posle isključenja Stefana Savića.

Atletiko je pre dvostrukog kiksa u La ligi odigrao rutinski u poslednjem kolu Lige šampiona i pobedom nad Lacijom obezbedio osminu finala gde će voljom žreba ukrstiti koplja sa milanskim Interom.

Atletiko je u prošloj sezoni obva puta savladao Sevilju, 2:0 u gostima i ubedljivih 6:1 na "Metropolitanu". U međuvremenu su odigrali i jednu prijateljsku utakmicu koja je završena nerešeno 1:1. Sevilja je poslednji put pobedila u međusobnim susretima 2021. godine kada je bilo 2:1.

Prošlosezonsko 12. mesto bio je najniži plasman Sevilje u prvom razredu od kada su ispali na kraju sezone 1999-2000, a ove sezone taj rekord je ugrožen.

Dijego Alonso se nije dugo zadržao na klupi Sevilje, jedva nešto više od dva meseca, nakon što je zamenio Hosea Luisa Mendilibara na klupi "belo-crvenih". On je na 14 utakmica zabeležio samo dve pobede i pet nerešenih uz sedam poraza, što je lošiji skor od prethodnika pa je rastanak bio neminovan.

Kike Sančez Flores je preuzeo vruć krompir i već na prvoj stepenici položio ispit. Iako Granada nije protivnik po meri, a i rezultat od 3:0 ne otkriva pravo stanje na terenu, pobedi se u zube ne gleda. Naročito kada je to prva prvenstvena pobeda još od septembra.

Flores će u 2024. godini moći da se skoncentriše samo na domaću scenu jer je Sevilja završila takmičenje u Ligi šampiona, četvrtim mestom u grupi. To znači da će put do Lige Evrope sledeće godine morati da traži preko Kupa Kralja gde je još u konkurenciji, jer u La ligi je mnogo bliže borbi za opstanak nego visokom plasmanu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!