PETROVIĆ ''SPUSTIO ROLETNU'' NA SVOM PRVOM STARTU U DRESU ČELSIJA: Poketino može ozbiljno da računa na srpskog čuvara mreže!

V.M.

19. 12. 2023. u 12:00 >> 12:00

JEDNO od tri četvrtfinala EFL kupa koja su danas na programu igra se na ''Stamofrd bridžu'', gde će Čelsi ugostiti prošlogodišnjeg finalistu, ekipu Njukasla (21.00).

ПЕТРОВИЋ СПУСТИО РОЛЕТНУ НА СВОМ ПРВОМ СТАРТУ У ДРЕСУ ЧЕЛСИЈА: Покетино може озбиљно да рачуна на српског чувара мреже!

Foto: Profimedia

Nakon nekoliko razočaravajućih rezultata i rutinskih poraza od Junajteda i Njukasla, Čelsi se proteklog vikenda vratio na pobedničku stazu. U utakmici u kojoj je aposlutno morao da trijumfuje ugostio je Šefild junajted i slavio je sa 2:0 pogocima Palmera, odnsno Džeksona.

Domaćin se tom pobedom popeo na deseto mesto tabele Premijer lige i ako bi ušao u seriju dobrih rezultata, mogao bi da se priključi borbi za neko od mesta koja vode u Evropu.

Svoj prvi start na golu ''plavaca'' imao je Đorđe Petrović koji je ''spustio roletnu'' i tako pomogao Čelsiju da ne primi gol na premijerligaškoj utakmici po prvi put od oktobra meseca.

Srpski čuvar mreže je dobio priliku zbog povrede Roberta Sančeza kojeg očekuje višemesečna pauza i na bivšem golmanu Čukaričkog je da pokaže kvalitet u tom periodu i istakne kandidaturu za jedinicu Čelsija, jer Španac nije briljirao u prvom delu kampanje.

Što se tiče samog EFL kupa, on deluje kao najbolja šansa za ''plavce'' da dođu do nekog trofeja ove sezone. U prvom kolu su rutinski savladali Vimbldon, nakon čega su bili bolji od Brajtona, a zatim i od Blekburna.

Može se reći i da sreća prati domaćina na žrebanju, jer je na sva tri meča do sada igrao pred svojim navijačima na ''Stamford bridžu'', što će i večeras biti slučaj.

Sa druge strane, takođe nakon nekoliko slabih rezultata i tri vezana poraza u svim takmičenjima, Njukasl je slavio proteklog vikenda protiv Fulama.

Zadatak im je olakšao Raul Himenez koji je isključen u uvodnom delu meča, a nakon toga ''svrake'' su preuzele potpunu inicijativu i došle do vrlo važna tri boda (3:0).

Tim trijumfom održali su se na šestom mestu, što je jako bitno jer nakon ispadanja iz Lige šampiona do nje iduće godine mogu doći samo ako zauzmu neko od prva četiri mesta na tabeli Premijer lige.

Gosti su od svih ekipa do sada imali sigurno najimpresivniju kampanju u EFL kupu jer su na putu do polufinala savladali mančesterske gigante, Siti i Junajted.

Prvo su bili bolji od Gvardioline čete sa 1:0 na ''Sent Džejmsis parku'', a zatim su se u reprizi prošlogodišnjeg finala osvetili Junajtedu dominantnom pobedom na ''Old trafordu'' rezultatom 3:0.

Njukasl i Čelsi su se već sastali jedanput ove sezone, to je bilo u 13. kolu Premijer lige i ''svrake'' su tada slavile pred svojim navijačima sa 4:1.

Što se tiče izostanaka, ovo su verovatno dve ekipe koje su najviše ''osakaćene'' povredama fudbalera u Engleskoj. 

Domaćin će biti bez Džejmsa, Sančeza, Fofane, Čalobe, Čilvela, Lavije, Maduekea i Ugočukvua, a dobra vest za Poketina je da se u sastav vraća Kristofer Nkunku koji bi trebao da predstavlja veliko pojačanje za ''plavce''.

Kod gosta, izostaće Tonali, Anderson, Burn, Barns, Žoelinton, Mankiljo, Šer, Poup, Vilok i Vilson, dok su pod upitnikom Tripije i Isak.

Očekuje nas veoma ujednačen meč, a mi verujemo da će Petrović i družina doći do pobede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)