MORINJO PROTIV SVOG UČENIKA: Roma bez nosioca igre na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A

V.M.

17. 12. 2023. u 08:20

ŠEGRT dočekuje majstora u nedelju uveče kada će Bolonja ugostiti Romu na ''Renato Dal'Aari'' u obračunu timova koji su trenutno izdjednačeni po broju osvojenih poena i bore se za plasman u Ligu šampiona iduće sezone.

МОРИЊО ПРОТИВ СВОГ УЧЕНИКА: Рома без носиоца игре на једном од најтежих гостовања у Серији А

Foto Profimedia

Bolonja je ''ispod radara'' postala najveći hit Serije A i pre početka 16. kola zauzimala je impresivno peto mesto na tabeli sa sedam ostvarenih pobeda i šest odigranih remija, a uz to su izjednačeni su sa današnjim rivalom po broju osvojenih poena (po 25), tako da se trijumfom mogu ušunjati u sam vrh tabele.

Iako nisu postigli prvenstveni gol protiv Rome tokom 325 minuta igre, zapravo od decembra 2021. godine, domaćini će sigurno očekivati da će prekinuti tu sušu ovog vikenda, s obzirom na njihovu vrhunsku formu poslednjih meseci.

Deo tih sjajnih nastupa videli smo proteklog vikenda kada su ''crveno-plavi'' rutinski savladali Salernitanu na gostovanju sa 2:1 golovima Džoša Zirkzea, a vredi napomenuti da im je to bila četvrta pobeda ove sezone sa jednim golom razlike i uglavnom kada povedu to znači osvajanje tri boda.

Sada se vraćaju na domaći teren, gde su pobedili na svakom od poslednjih pet mečeva, uključujući trijumf u Kupu Italije nad Veronom. ''Renato Dal'Ara'' je jedno od najtežih gostovanja u ligi i navijači domaćina s razlogom sanjaju o povratku u Evropu.

Zasluge za sjajne igre idu treneru Tijagu Moti koji je jedan od perspektivnijih trenera na svetu, a Italija brazilskog porekla nije zaboravio da pohvali svog mentora Morinja na pres konferenciji sa kojim je u dresu Intera u sezoni 2009/10 osvojio čuvenu tripletu, jedinu u istoriji italijanksog fudbala.

- Veliko poštovanje i divljenje, volim ga zauvek i želim mu puno sreće, on to zna, ali nadam se da neće imati sreće protiv nas u nedelju.

Takođe, Mota nije propustio činjenicu da spomene čoveka kojeg je zamenio na klupi domaćina, Sinišu Mihajlovića koji je preminuo pre godinu dana.

- U teškim trenucima nije odustajao, veliki je čovek u sportu i životu. On je to preneo na mene, ali i na momke i mnoge ljude u klubu.

Što se tiče gosta, prošle nedelje utakmica protiv Fiorentine nije mogla bolje da počne za Romu koja je povela preko Lukakua posle sjajnog dodavanja Dibale, ali od tog trenutka je sve krenulo nizbrdo za vučicu koja je ostala bez oba spomenuta fudbalera do kraja meča.

Dibala je ranije napustio teren zbog povrede, dok je Belgijanac kao i Nikola Zalevski pocrveneo u drugom poluvremenu, ipak dobra stvar za goste je što su uspeli da osvoje barem bod na tom meču (1:1) iako su veliki deo njega igrali sa jednim ili dva igrača manje.

Četa Žozea Morinja se tako održala na četvrtom mestu koje vodi u Ligu šampiona pred start ovog kola, a dobra vest za njih je takođe da postoji velika šansa da prvoplasiranih pet timova Serije A idu direktno u najjače evropsko takmičenje koje od sledeće sezone dobija potpuno novi format.

Današnji susret bi bio dovoljno težak i sa Lukakuom i Dibalom na terenu, a pogotovo bez njih jer Roma igra dosta slabo na strani i na sedam gostovanja je osvojila samo osam bodova.

Pored njih, gospodin posebni ne može da računa ni na Ejbrahama, Smolinga, Zalevskog i Kumbulu, a pod znakom pitanja su još dva bitna fudbalera, Azmun i Spinacola.

Što se tiče domaćina i kod njega je broj izostanaka na visokom nivou, pa će danas biti bez Orsolinija, Bonifacija, Karlsona, Koraze, El Azuzija i De Silvestrija.

Na poslednjih pet međusobnih duela ovih timova viđena su samo tri pogotka i zbog toga verujemo da će i večeras mreže mirovati na ''Renato Dal'Ari''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu