ĆAVIJU SE DRMA KLUPA? Barselona ima imperativ pobede na Mestalji

O. M.

16. 12. 2023. u 07:57

BARSELONA gostuje Valensiji u poslednjoj utakmici subotnjeg programa 17. kola španske La lige.

ЋАВИЈУ СЕ ДРМА КЛУПА? Барселона има императив победе на Местаљи

FOTO: Tanjug/AP

Obre ekipe su u nešto lošijoj formi nego što su navikli svoje navijače. Barsleona je  čak vezala dva poraza što se katalonskom gigantu nije desilo od maja ove godine kada je izgubila od Sosijedada i Valjadolida u završnici prošlog prvenstva kada je već bila krunisana za šampiona.

Ćavijeva ekipa je prošlog vikenda pretrpela poraz kod kuće od Đirone u La Ligi rezultatom 4:2, što ih je ostavilo na četvrtom mestu na tabeli, sa sedam bodova manje od komšija i pet manje od najvećeg rivala Real Madrida.

Istovremeno, Valensija je poražena sa 1:0 od Hetafea, bila je to četvrta prvenstvena utakmica zaredom bez pobede, posle čega su "slepi miševi" skliznuli nazad u donji deo tabele, odakle su se vinuli serijom dobrih rezultata tokom oktobra i u prvoj nedelji novembra.

Upravo je stalnost forme najveći problem Valensije već drugu sezonu uzastopno. Ovaj tim igra u mini-serijama od po dve do četiri utakmice bez pobede ili bez poraza i čini se da je glavni razlog te nekonzistentosti neiskustvo ekipe,  a možda donekle i trenera Rubena Barahe, mada njemu može da se pripiše najveća zasluga što je ekipa prošle sezone pobegla iz zone ispadanja.

Konzistentnost je bila problem za mladalačku ekipu Valensije ove sezone, sa timom koji je pobedio pet, remizirao četiri i izgubio sedam od svojih 16 ligaških mečeva i zauzeo 11. poziciju na tabeli sa 19 bodova.

Poraze od Hetafea i pre toga očekivanog od zahuktale Đirone, "presekli" su slepi miševi trijumfom u Kupu Kralja nad petoligašem Arosom koji se plasirala u drugo kolo nekim čudom, tačnije diskvalifikacijom Granade koja je u tim uvrstila nelegitimnog igrača.

Valensija je možda i zaboravila kako se pobeđuje Barselona, jer ekipi sa Mestalje to nije uspelo od januara 2020. godine kada je kod kuće pobedila sa 2:0 golovima Urugvajca Maksija Gomeza. Prošle godine oba puta je bilo 1:0 za izabrnike Ćavija Ernandesa.

Klupska legenda je, prema nekim navodima iz Barselone, na tankom ledu posle poslednjih rezultata i neubedljive igre, naročito u lokalnom derbiju protiv Đirone, a zahvalnicu uprave mogao bi da dobije već večeras, ako se iz Valensije ne vrati sa tri boda.

Posle gostovanja Valensiji, a pre kratke zimske pauze na Pirinejima, Barselona dočekuje Rajo Valjekano, a pobeda je imperativ i u tom meču, ne samo za Ćavija ako želi da sačuva posao, nego i za klub ako želi da sačuva šanse za odbrnau titule.

Posao protiv Valensije olakšaće im odsustvo komandanta odbrane Gabrijela Pauliste i glavnog poslovođe Havija Gere koji su obojica protiv Hetafea zbog crvenih kartona morali ranije na tuširanje.

Što se tiče Barselone, očekuje se povratak Frenkija de Jonga, ali od ranije povređeni Inigo Martinez, Markos Alonso, Gavi i Mark-Andre ter Štegen ostaj izvan protokola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!