ARSENAL NA TEŠKOM ISPITU: ''Galebovi'' znaju kako se dobijaju ''tobdžije''

V.M.

17. 12. 2023. u 08:10

EKIPA iz prestonice će pokušati bar na kratko da preuzme prvo mesto kada od 16 časova bude ugostila Brajton koji je preko nedelje osigurao prvo mesto u svojoj grupi Lige Evrope i po prvi put u istoriji će igrati u nokaut fazi evrospkog takmičenja.

АРСЕНАЛ НА ТЕШКОМ ИСПИТУ: Галебови знају како се добијају тобџије

Foto Profimedia

Fudbaleri Arsenala su proteklog vikenda imali priliku da učvrste zahvat za prvim mesto kada su gostovali Aston vili, ali poraženi su u Birmingemu sa 1:0 i sada su oni ti koji jure vodeći Liverpul koji ima poen više od njih.

Nakon toga ''tobdžije'' su remizirale sa PSV-om (1:1) u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona, a kako su već od ranije osigurali igranje u osmini finala Arteta je odlučio da odmori nekoliko prvotimaca za današnji meč koji je od velikog značaja za domaćina.

Ipak, Arsenal je u opasnosti da po prvi put od aprila meseca ne upiše nijedan trijumf na tri vezana meča, ali ono što raduje Artetu je povratak na ''Emirejts'' koji je neosvojiva tvrđava ove sezone.

''Tobdžije'' su na osam ligaških utakmica pred svojim navijačima ostvarili šest pobeda uz dva remija i gol-razliku 20:8, a zanimljivo je da je poslednja ekipa koja je slavila na ''Emirejtsu'' upravo Brajton.

''Galebovi'' su to učinili u završnici prošle sezone kada su okončali Arsenalove snove o tituli, a takođe vredi napomenuti da je to bio treći put u nizu da su sa poznatog stadiona odnosili čitav plen, tako da ako neko zna da igra protiv engleskog velikana, to je onda Brajton.

Gosti su ra razliku od svog rivala preko nedelje izveli prvi tim protiv Marselja što im se isplatilo jer su slavili pogotkom Žoaa Pedra i na taj način su osigurali prvo mesto u grupi ''B'' Lige Evrope što znači da će po prvi put u svojoj istoriji igrati u osmini finala nekog evropskog takmičenja.

Što se tiče Premijer lige, Brajton tu igra promenljivo tokom čitave sezone i zauzima osmo mesto na tabeli sa 26 osvojenih bodova.

Ono što zapada za oko kada se pogleda četa Roberta de Zerbija je enorman broj pogodaka koji pada na njenim utakmicama, gol-razlika im je 33:28 što znači da se mreža u proseku trese skoro četiri puta kada igraju ''galebovi''.

Takođe, zanimljiva informacija je da je Brajton poslednji put u prvenstvu sačuvao svoju mrežu upravo na pomenutom meču protiv Arsenala kada je slavio sa 3:0, a nakon toga je na 20 vezanih mečeva gostiju dolazila igra gol-gol.

Ako pogledamo izostanke, više su oštećeni ''galebovi'' koji će biti bez par prvotimaca poput Marča, Velbeka, Fatija, Estupinjana, Ensisa i Lamptija, dok će kod domaćina meč standardno propustiti Parti, Vieira, Timber i Tomijasu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2.95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)