SRPSKA KOLONIJA SE NIJE PROSLAVILA U LIGI EVROPE: Nokaut faza Lige konferencija utešna nagrada za ''zelene''

V.M.

14. 12. 2023. u 11:42

U poslednjoj utakmici grupne faze Lige Evrope, Panatinaikos će pokušati da se održi na trećem mestu grupe ''F'' kada večeras od 18:45 dočeka Makabi Haifu.

СРПСКА КОЛОНИЈА СЕ НИЈЕ ПРОСЛАВИЛА У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Нокаут фаза Лиге конференција утешна награда за зелене

Foto: Profimedia

Domaćini su optimistično započeli takmičenje sa četiri osvojena boda iz uvodna dva kola, delovalo je da će se boriti za plasman u narednu rundu, ali od tada su potpuno pali u formi i doživeli su tri vezana poraza.

Poslednji im je naneo Viljareal (2:3) i tim neuspehom ''zeleni'' su izgubili svaku šansu da se bore za drugo mesto, tako da im sada preostaje da sačuvaju treću poziciju i tako se plasiraju u šesnaestinu finala Lige konfernecija.

Panatinaikos ima dva poena više od današnjeg rivala, što znači da mu je i bod dovoljan na večerašnjem duelu da se ''spusti'' u treće najjače evrospko takmičenje.

Izabranicima Ivana Jovanovića dosta bolje ide u prvenstvu gde su za vikend savladali OFI sa 4:0 i tako ostali na prvom mestu tabele grčkog prvenstva.

U redovima domaćina nalaze se dva srpska reprzentativca, Mladenović i Đuričić koji redovno igraju i zajedno sa trenerom čine malu srpsku koloniju u zelenom delu Atine.

Sa druge strane, Makabi takođe imapriliku da se plasira u Ligu konferencija i tamo ga jedino vodi pobeda na večerašnjem duelu. 

Šanse da dođe do nje nisu visoke, jer je izraelski šampion bez trijumfa u dosadašnjem toku Lige Evrope i osvojio je samo dva boda na pet odigranih mečeva.

Gostima ne ide dobro ni u domaćem prvenstvu gde nakon sedam kola zaostaju već zaostaju šest bodova za vodećim Makabi Tel Avivom.

Na duelu večerašnjih rivala u drugom kolu viđena je podela bodova bez golova (0:0).

Verujemo da je kvalitet na strani Panatinaikosa i očekujemo da ostvari pobedu pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu