OBRAČUN BIVŠIH FINALISTA LIGE ŠAMPIONA: Utakmica bez pritiska na ''Seltik parku''

V.M.

13. 12. 2023. u 10:56

U poslednjoj utakmici grupne faze najjačeg evropskog takmičenja Seltik će pokušati da dođe do prve pobede kada na ''Seltik parku'' ugosti Fejenord (21.00).

ОБРАЧУН БИВШИХ ФИНАЛИСТА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Утакмица без притиска на Селтик парку

Foto: Profimedia

Sudbina oba tima je rešena pred poslednje kolo, tako da će ovo biti utakmica bez pritiska. Domaćini su zacementirani za dno grupe ''E'' sa samo jednim osvojenim bodom, a Fejenord je zasigurno treći i na proleće će igrati u Ligi Evrope.

Kao i prošle sezone domaćini će zauzeti poslednje mesto u grupi i to polako postaje tradicija jer su to učinili na tri od svoja poslednja četiri nastupa u Ligi šampiona. 

''Kelti'' su imali mizeran nastup u najjačem evropskom takmičenju, jedini poen su osvojili protiv Atletika na ''Seltik parku'' i postigli su tri pogotka uz čak 14 primljenih.

Doživeli su čak četiri poraza, a danas će pokušati da se oproste od Evrope prvom pobedom.

Sa druge strane, Fejenord je sredinom grupne faze delovao kao ekipa koja može da se bori za nokaut fazu, ali porazi od Lacija i Atletika su eliminisali svaku nadu o plasmanu u osminu finala.

''Ponos juga'' je ostvario dve pobede do sada, ali je pored njih doživeo tri poraza uz gol-razliku 8:8.

Napadački fudbal koji gosti gaje se na kraju nije pokazao kao isplativ, a to je posebno bio slučaj u prošlom kolu kada su pred svojim navijačima u ključnom meču izgubili od Atletiko Madrida (1:3).

Iako će zasigurno završiti kao trećeplasirani u grupi ''E'', Fejenord će večeras imati motiv da prekine katastrofalan niz od devet vezanih poraza na gostovanjima u Ligi šampiona (uključujući i kvalifikacije) koji traje još od 2002. godine.

Večerašnji meč će biti repriza čuvenog finala Lige šampiona iz 1970. godine kada je Fejenord na ''San Siru'' došao do jedine titule prvaka Evrope (2:1).

Na duelu ovih timova u prvom kolu holandski šampion je slavio sa 2:0, a mi verujemo da ćemo večeras gledati nešto opušteniji meč sa više gol-šansi i pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!