BENFIKA PREUZIMA TRON: ''Orlovi'' ne bi smeli imati problema sa novajlijom

V.M.

08. 12. 2023. u 09:50

FUDBALERI Benfike će na početku 13. kola Primeire pokušati bar nakratko da preuzmu prvo mesto kada dočekaju Farense (19.00).

БЕНФИКА ПРЕУЗИМА ТРОН: Орлови не би смели имати проблема са новајлијом

Profimedia

Domaćini se nalazi u veoma zanimljivoj borbi za titulu ove sezone u kojoj učestvuju sva tri velikana portugalskog fudbala. Trenutno su drugi na tabeli sa dva boda zaostatka u odnosu na vodeći Sporting koji mogu preteći trijumfom na večerašnjem duelu, a odmah iza leđa im je Porto koji zauzima treće mesto sa tri poena manje od lidera.

Benfika je bila izjednačena po broju bodova sa Sportingom, ali u prošlom kolu je odigrala remi bez golova sa Moreirenseom i tako dozvolila ''lavovima'' da se odvoje.

Branilac titule igra veoma dobro na svom ''Luzu'' u dosadašnjem toku prvenstva, osvojio je 13 od mogućih 15 bodova kod kuće i danas ima odlične šanse da upiše novi trijumf pred svojim fanovima.

Ono što baca senku na dobre igre Benfike u prvenstvu su katastrofalni nastupi u Ligi šampiona, iako su prošle godine dogurali do četvrtfinala, to sada neće biti slučaj jer su već ispali iz najelitnijeg evropskog takmičenja, sakupili su samo jedan bod na uvodnih pet mečeva i nalaze se na poslednjem mestu grupe ''D''.

Sa druge strane, Farense se vratio u elitu i igra dosta dobro. Sakupio je 16 bodova do sada i zauzima veoma zadovoljavajuću osmu poziciju.

Proteklog vikenda poražen je od Vitorije Gimaraeš, a pre toga je bio u seriji od čak tri vezana ligaška trijumfa.

Iako će biti bez Bernata i Davida Neresa, verujemo da će Benfika ostvariti rutinski trijumf i bar nakratko preuzeti tron portugalksog prvenstva.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)