MITROVIĆ NE PRESTAJE DA TRESE MREŽE: Sjajni Srbin nosi Al Hilal do ''triplete''

V.M.

11. 12. 2023. u 10:00 >> 12:12

SRPSKI reprezentativac će pokušati da nastavi sa sjajnim igrama kada Al Hilal od 15.45 bude dočekao Al Tavon u četvrtfinalu King kupa.

МИТРОВИЋ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА ТРЕСЕ МРЕЖЕ: Сјајни Србин носи Ал Хилал до триплете

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Aleksandar Mitrović se nalazi u životnoj formi i ne izgleda kao da će da stane u skorije vreme. Nakon što je sa dva gola ''matirao'' glavnog rivala u trci za titulu, Ronaldov Al Nasr, sjajni centarfor je ponovo bio precizan u novom trijumfu Al Hilala protiv Al Taija pre par dana kada je zatresao loptu sa bele tačke (2:1).

To je popularnom Mitrogolu bio 14 prvenstveni pogodaka ove sezone i jedino je Kristijano Ronaldo više puta tresao mrežu od njega u Profesional ligi (16).

Najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije je nakon povrede Nejmara preuzeo ulogu glavnog motora Al Hilala koji dominira azijskim fudbalom u dosadašnjem toku kampanje i nalazi se u neverovatnoj seriji od 16 vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Domaćini su preko leta doveli veliki broj odličnih fudbalera iz Evrope poput Rubena Neveša, Kulibalija, Mitrovića, Milinkovića-Savić koji su po kvalitetu za klasu bolji od konkurencije protiv koje igraju na najmnogoljudnijem kontinentu na svetu.

Al Hilal je trenutno prvi u prvenstvu, rutinski se plasirao u nokaut fazu azijske Lige šampiona, a dobro mu ide i u King kupu, tako da je osvajanje popularne ''triplete'' i dalje u opticaju za ekipu iz Rijada.

Što se tiče samog King kupa, izabranici Žorža Žezusa su već odigrali dva meča do sada. Prvo su bili bolji od Al Džebelejna sa 1:0, a zatim su bili nešto ubedljiviji protiv Al Hazema rezultatom 3:0.

Za protivnika će imati Al Tavon koji iako nije dovodio neka zvučna imena preko leta, ali igra veoma dobar fudbal ove sezone i nalazi se u samom vrhu tabele Profesional lige. 

Trenutno je četvrti i izjednačen je po broju osvojenih bodova sa trećeplasiranim Al Ahlijem i deluje da će se ovi timovi zajedno sa Al Itihadom boriti za to poslednje mesto koje vodi u azijsku Ligu šampiona.

''Lavovi'' su upisali dve vezane pobede pred ovaj meč, prvo su bili bolji od Al Šababa (2:1), a zatim i od Al Feihe (4:1) koju sa klupe predvodi naš Vuk Rašović.

Što se tiče samih nastupa u King kupu, gosti su rutinsko došli do četvrtifnala sa dva trijumfa od po 2:0 nad Al Kadišjom i Al Vehdom.

Al Hilal i Al Tavon su već igrali jednom ove sezone, to je bilo u 13. kolu saudijskog prvenstva i tada je ''plavi talas'' slavio pogocima Mitrovića, odnosno Kanua.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)