OSVETA UNAJA EMERIJA: Aston vila pokazuje ''tobdžijama'' zašto je konkurent za titulu

V.M.

09. 12. 2023. u 08:38

U jednom od najvećih derbija ovog vikenda, fudbaleri Aston vile će imati najteži zadatak do sada u pokušaju da nastave svoju neverovatnu seriju od 14 vezanih ligaških pobeda na ''Vila parku'' kada ugoste vodeći Arsenal (18:30).

ОСВЕТА УНАЈА ЕМЕРИЈА: Астон вила показује тобџијама зашто је конкурент за титулу

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Domaćini ne prestaju da oduševljavaju sve svojim igrama ove sezone, Unaj Emeri je napravio strašan tim, a preko nedelje je to na svojoj koži osetio Mančester siti koji je u potpunosti nadigran od strane ''lavova'' na ''Vila parku'' i može biti srećan što je izgubio sa samo 1:0.

To je bio još jedan u nizu impresivnih nastupa Vile u Birmingemu koja se ako računamo i prošlu sezonu nalazi u neverovatnoj seriji od 14 vezanih premijerligaških pobeda pred svojim navijačima.

Zahvaljujući sjajnim igrama kod kuće, nekadašnji prvak Evrope zauzima treće mesto na tabeli i zaostaje samo četiri boda za današnjim rivalom koji je trenutno prvi.

Ono što muči Aston vilu su nastupi na gostovanjima, ostvarila je samo tri pobede na osam gostovanja ove sezone i moraće da popravi taj skor ako želi da se bori za titulu, ali ovaj meč dočekuje sa velikom dozom samopouzdanja jer je na ''Vila parku'' pored sedam pobeda na isto toliko utakmica u ovoj kampanji postigla impresivna 24 gola pred svojim navijačima, a čak šest od tih sedam trijumfa bili su sa većom razlikom od jednog gola.

Večerašnji meč biće posebno bitan za Unaja Emerija koji je pre par godina vodio Arsenal i nije se rastao na najlepši način sa tobdžijama protiv kojih uvek ima motiv više, a na pet utakmica protiv njih ima promenljiv skor od jedne pobede, isto toliko poraza i tri remija.

Što se tiče lidera Premijer lige, on je preko nedelje u jednoj od luđih utakmica ove sezone slavio na Kenilvurt roudu sa 4:3. Timovi su se smenjivali u prednosti tokom čitavog meča, na kraju je delovalo da će doći do podele bodova ali Deklan Rajs je 96. minutu doneo sva tri boda svom timu i tako ga ostavio na vrhu tabele.

Arsenalu je to bio čak peti put u kalednarskoj 2023. godini da je pobednički gol postigao u sudijskoj nadoknadi dok se nalazio na prvom mestu što je apsolutni rekord Premijer lige.

Mikel Arteta je bio jako srećan nakon gol Rajsa, ali je zbog zbog svog načina proslavljanja dobio kaznu pa večeras neće moći da predvodi svoj tim sa klupe što može biti veliki minus za tobdžije.

Ipak, ekipa iz prestonice je najbolji gostujući tim u ligi (17 poena na sedam mečeva) i ako postoji neko ko može da zaustavi razigranu Vilu to je onda Arsenal koji je slavio na svoja poslednja dva gostovanja na ''Vila parku''.

Takođe, vredi napomenuti da na minulih 16 međusobnih duela ovih timova nije viđen remi, četiri pobede ''lavova'' uz 12 trijumfa ''tobdžija''.

Što se tiče izostanaka, tu nema novih informacija. Domaćini su bez Buendije, Minga i Traorea, dok kod gostiju izostaju Vieira, Tomijasu, Smit Rou, Parti i Timber.

Ovo su po formi uz Liverpul dve najbolje ekipe u ligi, izuzetno su napadčki raspoložene ove sezone (Vila tresla mrežu 34 puta, Arsenal 33) i zbog toga verujemo da ćemo gledati goleadu u Birmingemu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,96)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 5,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)