FIORENTINA NADOMAK NOKAUT FAZE: Viola slabo igra u prvenstvu, ali u Ligi konferencije je druga priča

V.M.

30. 11. 2023. u 10:22

IZABRANICI Vinčenca Italije će pokušati da se održe na vrhu grupe ''F'' kada od 21.00 budu ugostili Genk na ''Artemio Frankiju''.

ФИОРЕНТИНА НАДОМАК НОКАУТ ФАЗЕ: Виола слабо игра у првенству, али у Лиги конференције је друга прича

Foto: Tanjug

Nakon dva rutinska trijumfa protiv Čukaričkog (6:0, 1:0), Fiorentina je preuzela primat u grupi ''F'' i sa osam osvojenih bodova se nalazi nadomak plasmana u narednu fazu. Ima dva poena prednosti u odnosu na Genk i Ferencvaroš, tako da će večeras imati prvu priliku da osigura igranje u Evropi na proleće.

Viola je takmičenje otvorila sa dve vezana remija, isto kao i prošle sezone kada je dogurala do finala Lige konferencija u kojem je bolji od nje bio Vest Hem (1:2).

Tada je nanizala devet pobeda u trećem najjačem evropskom takmičenju, a večeras će imati priliku da dođe do trećeg uzastopnog trijumfa.

Izabranici Vinčenca Italijane igraju dobru u Evropi, ali to se ne može reći za Seriju A u kojoj su doživeli četiri poraza na poslednjih pet utakmica i nakon odličnog otvaranja prvenstva pali su na osmo mesto na tabeli.

Što se tiče gostiju, oni se nalaze u veoma promenljivoj formi tokom čitave sezone, a najbolje o tome svedoči igra na minulih pet utakmica u kojima su ostvarili dve pobede uz isto toliko poraza i remi.

Genk je svoja poslednja dva učešća u evropskim takmičenjima završavao u grupnoj fazi i sada će pokušati da izbegne tu sudbinu i po treći uzastopni put.

Trenutno je treći na tabeli zbog manje postignutih pogodaka od Ferencvaroša, ali u narednom kolu igra sa poslednjeplasiranim Čukaričkim, tako da će se borba za plasman u narednu fazu u ovoj grupi voditi do samog kraja.

Na prvom duelu večerašnjih rivala viđena je podela bodova u goleadi (2:2), a mi očekujemo da i večeras bude dosta pogodaka, a u prilog tome ide činjenica da je Fiorentina uz Nordšeland i Gent napadački najraspoloženija ekipa u Ligi konferencija sa 11 postignutih golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |1+&||1+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)