ATLETIKO NE ZNA ZA PORAZ U LIGI ŠAMPIONA: Neće mu biti lako da nastavi taj niz u paklu ''De Kajpa''

V.M.

28. 11. 2023. u 08:15

FUDBALERI Atletiko Madrida će pokušati da održe svoj neporaženi skor u Ligi šampiona kada ih na prepunom ''De Kajpu'' bude ugostio Fejenord (21:00).

АТЛЕТИКО НЕ ЗНА ЗА ПОРАЗ У ЛИГИ ШАМПИОНА: Неће му бити лако да настави тај низ у паклу Де Кајпа

Foto: Tanjug

Madriđani se trenutno nalaze na čelu grupe ''E'' i imaju dva boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala koji je treći, između njih je Lacio sa sedam sakupljenih poena, dok poslednje mesto okupira Seltik koji ima samo matematičke šanse da se plasira u narednu rundu.

Fejenord nastupa u Ligi šampiona po prvi put od sezone 2017/18 i može se reći da pruža zadovoljavajuće partije, šampion Holandije je ostvario dve pobede i doživeo isto toliko poraza.

Vetar u leđa daće mu činjenica da je oba trijumfa ostvario pred svojim navijačima, a danas mu je potreban i treći kako bi napravio veliki korak ka nokaut fazi.

Na ''De Kajpu'' je uvek paklena atomsfera, a to su na svojoj koži osetili Seltik (2:0) i Lacio (3:1). Ipak, forma u gostima je zabrinjavajuća, gubili su guste mečeve od Atletika (2:3)  i Lacija (1:0), što je još jedan od razloga zašto im je bitna pobeda na večerašnjem duelu.

Što se tiče Eredivizije, ''ponos juga'' pruža veoma dobre partije, sakupio je 32 poena na 13 odigranih mečeva ali zauzima drugo mesto jer je lider na tabeli nepriksosnoveni PSV koji ima perfektan skor (13 utakmica, 13 pobeda).

Sa druge strane, nakon što je prošle godine šokantno ispao u grupnoj fazi Lige šampiona, Atletiko se ove uozbiljio i večeras ima priliku da trijumfom osigura igranje u nokaut fazi takmičenja peti put u poslednjih šest godina.

Madriđani su najviše pokazali od svih u grupi ''E'' do sada i dovoljno o tome govori činjenica da su jedina neporažena ekipa u grupi, savladali su upravo Fejenord i Seltik, uz remije sa Lacijom, odnosno škotskim šampionom.

U prošlom kolu ''jorgandžije'' su pokazale svoj napadački potencijal kada su pred svojim navičajima bili ubedljivi protiv Seltika sa 6:0.  Grizman i Morata su se upisali po dva puta u listu strelaca na tom meču i još jednom pokazali u kakvoj formi se nalaze ove sezone.

Četi Čola Simeonea odlično ide i u domaćem prvenstvu gde su za vikend savladali Majorku pogotkom Grizmana i sada zaostaju četiri boda za vodećim dvojcem Realom iz Madrida i Đironom.

Na prvom susretu večerašnjih rivala u Madridu viđena je jako zanimljiva utakmica, Fejenord je dva puta vodio, ali nije uspeo da sačuva prednost i na kraju je sav plen otišao u ruke Atletika (3:2).

Večeras očekujemo još jedan ujednačen meč i verujemo da će bodovi ostati u Roterdamu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave