MEČ ODLUKE ZA CRVENU ZVEZDU! Svi snovi, nadanja i ambicije staju u 90 minuta

V.D.

28. 11. 2023. u 17:41 >> 17:41

VEČERAS od 21 čas u okviru petog kola grupne faze Lige šampiona snage će odmeriti Jang bojs i Crvena zvezda.

МЕЧ ОДЛУКЕ ЗА ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ! Сви снови, надања и амбиције стају у 90 минута

M. Vukadinović

Dolazak Baraka Bahara i nekoliko skupih pojačanja na stadion "Rajko Mitić" jasno je pokazao visoke ambicije uprave kluba za ovu sezonu u kojoj je izboren direktan plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli su u pripremnom periodu slobodno možemo reći mleli rivale. Pripreme su počeli na Zlatiboru pa su na stadionu "Radomir Antić" u Užicu odigrali prve prijateljske mečeve protiv selekcije grada Užica (3:1) i Borca iz Banjaluke (2:0).  

Nakon boravka na srpskoj planini krenuli su put Sankt Peterburga gde su odigrali turnir na kome su bili maksimalni i savladali domaći Zenit sa 2:1, zatim Nefči sa 4:0 i na posletku Fenerbahče sa 3:1. Crveno-beli su tako podigli pobednički pehar i osvojili ček na 500.000 evra koji sleduje najboljoj ekipi na ovom prestižnom prijateljskom turniru. Ubrzo potom na stadionu Rajko Mitić savladali su i ekipu TSC Bačke Topole sa 3:0 da bi samo četiri dana kasnije ugostili Fiorentinu koju su deklasirali sa 5:0.

Sve je delovalo tako bajkovito za navijače nekadašnjeg šampiona Evrope i Sveta u pripremnom periodu pa čak i u prva četiri kola kada je Crvena zvezda upisala 12 bodova uz gol-razliku 16:1, ali onda je usledilo gostovanje na krovu šoping centra "Stadion" na kome je Zvezda "prosula" titulu u sezoni 2016/2017. Zanimljivo je da je i pre šest godina a i sada rezultat bio 3:2 za "zmajeve". 

Kao da je taj poraz na "veštaku" totalno resetovao Crvenu zvezdu koja više nije ista ekipa. Sa svim rivalima u Superligi se muči i nije ubedljiva u pobedama koje dolaze ipak na razliku u kvalitetu. Dogodio se i poraz na Banovom brdu od Čukaričkog samo dva kola nakon tog na Voždovcu. 

Ruku na srce, partije u Ligi šampiona su daleko bolje od onih iz domaćeg prvenstva. Zvezda se nije obrukala protiv Mančester sitija, čak je i vodila na poluvremenu, ali u drugih 45 minuta aktuelni šampion Evrope je pokazao svu svoju snagu i pobedio sa 3:1. Nakon toga usledio je meč sa današnjim rivalom Jang bojsom. Odmah nakon žreba bilo je jasno da će utakmica na Marakani sa Švajcarcima biti najvažnija u sezoni i odlično je krenulo. Na poluvreme se otišlo sa golom prednosti, ali u drugom totalni pad u igri i Jang bojs preokreće na 1:2 za svega 13 minuta. Fudbaleri srpskog šampiona su se ponovo probudili u poslednjih 20 minuta i uspeli da postignu gol za izjednačenje i produžetak nade da može da se prezimi u Evropi. Strelci na tom meču bili su Ndiaje i Bukari koji će i večeras biti najveća pretnja po gol rivala.

Nakon toga usledila su dva poraza od Lajpciga u kojima je Zvezda primala rane golove u prvih 15 minuta mečeva. Nemci su kao i Mančester siti već obezbedili plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok će se Zvezda i Jang bojs sa do sada jednim osvojenim bodom iz međusobnog duela boriti za poziciju broj tri koja donosi plasman u Ligu Evrope.

Stigli smo do meča sezone za izabranike Baraka Bahara. Prednost Partizana u domaćoj ligi je smanjena na tri boda, pa se sa dobrim raspoloženjem otišlo na ovo ključno gostovanje.

Jang bojs je kao i Crvena zvezda nešto slabiji u prvenstvu ove godine, a za vikend je doživeo poraz od Ciriha rezultatom 3:1 koji je tom pobedom preuzeo prvo mesto, ali aktuelni šampion ima i meč manje.

Večerašnji rivali su do sada odigrali pet duela, a beogradski crveno-beli imaju pozitivan skor iz međusobnih okršaja. Do sada smo videli četiri remija i jednu pobedu srpskog tima.

Očekivani sastav:

Na golu je nezamenjivi Glazer, mladi Kosta Nedeljković će dobiti mesto pored desne aut-linije. Levo će Milan Rodić koji je propustio meč protiv Vojvodine kako bi se pripremio za večerašnju utakmicu, dok će Điga i Dragović biti u sredini.

U sredini Stamenić, Hvang, Kanga, Bukari i Ivanić, dok će najistureniji biti Šerif Endijae.

Crvena zvezda će na "Vankdorf stadionu" u Bernu, gde se igra na veštačkoj travi, imati veliku podršku navijača iz Srbije i dijaspore koji će bodriti svoje mezimce u nadi da će ih oni obradovati pozitivnim rezultatom.

Ulog na večerašnjem meču je ogroman za oba tima, a mi očekujemo da Crvena zvezda kao i na sve četiri dosadašnje utakmice u eliti zatrese mrežu protivnika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Gost ukupno golova 1-2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)