"TOBDŽIJE" KAO U STARA DOBRA VREMENA: Arsenalu dovoljan bod iz naredne dve utakmice za osminu finala

O. M.

29. 11. 2023. u 14:34 >> 14:34

ARSENAL dočekuje Lens u petom kolu grupe B Lige šampiona.

ТОБЏИЈЕ КАО У СТАРА ДОБРА ВРЕМЕНА: Арсеналу довољан бод из наредне две утакмице за осмину финала

Tanjug/AP

Večerašnji (20.45) susret na stadionu "Emirejts" je prva od dve meč-lopte koju "tobdžije" imaju u borbi za plasman među 16 najboljih u ovoj sezoni najjačeg evropskog klupskog takmičenja. 

Arsenal ima devet bodova trenutno, što je četiri više od današnjeg rivala i od drugoplasiranog PSV Ajndhovena s kojim se sastaje u poslednjem kolu. Upravo to daje izabranicima Mikela Artete mogućnost da sa jednim bodom izbore plasman u osminu finala, ali s druge strane to znači da imaju imperativ da ne smeju da izgube obe utakmice do kraja grupne faze, jer bi tako dali šansu Francuzima i Holanđanima da pobedama nad Seviljom preskoče Arsenal i pošalju ga u Ligu Evrope.

To nije očekivani scenario, kada se uzme u obzir kako "tobdžije" igraju ove sezone. Prvi su na tabeli Lige šampiona sa četiri boda prednosti nad najbližim pratiocima, a prvi su i na tabeli Premijer lige, gde imaju bod prednosti ispred šampiona Evrope i Engleske Mančester sitija. Doduše, Arsenal je i u prošloj sezoni bio lider Premijer lige u 30 od 38 kola, ali na žalost armije navijača jedno od osam kola posle koga su bili drugi je ono najvažnije, poslednje.

U Premijer ligi Arsenal je doživeo samo jedan poraz i to minimalni, pre tri nedelje na gostovanju Njukasl junajtedu. U Ligi šampiona takođe su samo jednom pognutih glava napustili teren i to je bilo baš protiv današnjeg rivala koji je u Lensu pobedio sa 2:1, iako su "tobdžije" vodile, golom Gabrijela Žezusa od 14. minuta. Da nije bilo tog preokreta Arsenal bi već sada bio siguran putnik u osminu finala.

Što se tiče Lensa, ova ekipa polako podiže formu u svim takmičenjima. Nakon lošijeg, čak očajnog starta sezone, gde nisu osetili slast pobede u prvih sedam utakmica u svim takmičenjima, probudila se četa Frenka Eza, taman na vreme da se uključi u trku za drugi krug Lige šampiona i visok plasman u francuskoj Ligi jedan. Da su čekali još malo verovatno bi im obe prilike otišle u nepovrat. 

Lens je doživeo samo jedan poraz u poslednjih 12 utakmica, naspram četiri koliko je skupio u prvih šest. Taj jedini poraz u poslednje vreme doživeli su na gostovanju PSV Ajndhovenu. Bilo je 1:0 za "filipsovce" iako su "crveno-zlatni" bili u najmanju ruku ravnopravan rival. U šampionatu su vezali osam utakmcia bez poraza, pet pobeda i tri remija, i nalaze se na šestom mestu sa 19 bodova, četiri manje od Lila, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu šampiona sledeće sezone.

Ako ostanu neporaženi u bar jednom od preostala dva meča, obezbediće evropsko proleće, dok bi obe pobede garantovale osminu finala Lige šampiona. Ali treba prvo skočiti pa reći "hop".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,12) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)