OSVETA SE NAJBOLJE SLUŽI HLADNA: PSŽ želi da se revanšira svrakama za debakl na ''Sent DŽejms parku''

V.M.

28. 11. 2023. u 07:57

U petom kolu grupne faze Lige šampiona PSŽ će na ''Parku prinčeva'' ugostiti ekipu Njukasla (21.00).

ОСВЕТА СЕ НАЈБОЉЕ СЛУЖИ ХЛАДНА: ПСЖ жели да се реваншира свракама за дебакл на Сент Џејмс парку

Foto Profimedia

Grupa ''F'' je opravdala epitet ''grupe smrti'' i jedna je od najzanimljivijih u najjačem evropskom takmičenju jer se sve četiri ekipe bore za prolaz dalje dva kola pre kraja. Trenutno je na prvom mestu Dortmund sa sedam osvojenih bodova, za vratom mu diše PSŽ koji zaostaje bod u odnosu na Borusiju, a svoju šansu vrebaju Milan i Njukasl koji imaju pet, odnosno četiri poena na svom saldu.

Domaćin je ostao na vrhu Lige 1 pobedivši Monako u dominantnom stilu sa 5:2 u petak. Bio je to idealan povratak u akciju posle internacionalne pauze i sada žele da se osvete Njukaslu nakon što su pretrpeli ponižavajući poraz od 4:1 u drugom kolu na ''Sent Džejms parku''.

Luis Enrike polako šteluje svoju mašineriju koja je na poslednjih sedam utakmica ostvarila šest pobeda, a vredi napomenuti da su još bolji na svom ''Parku prinčeva'' na kojem su nanizali šest trijumfa.

Na tim mečevima pred svojim navijačima postigli su tačno 20 golova, tako da će im samopouzdanje biti na izuzetno visokom nivou pred najbitniji meč u dosadašnjem toku sezone.

Ipak, tradicija neće biti na strani ''svetaca'' koji se muče kada igraju sa ekipama iz Engleske i o tome svedoči podatak da su ih premijerligaški sastavi pobeđivali na šest od poslednjih osam duela u Ligi šampiona.

Sve oči će biti uprte u maestralnog Kilijana Mbapea koji se nalazi u fantastičnoj formi. Postigao je sedam golova na minula četiri nastupa za klub i reprezentaciju i biće oran da nastavi u tom ritmu.

Što se tiče Njukasla, njemu je očigledno prijala reprezentativna pauza. Pre nje je doživeo dva uzaostopna poraza, ali sada je za vikend odigrao jedan od najboljih mečeva ove sezone u kojem je demolirao Čelsi sa 4:1.

Do trijumfa ih je vodio Aleksandar Isak koji se vratio posle povrede i odmah je pokazao koliko znači "svrakama". Edi Hau je bio veoma zadovoljan nakon meča i silno je pohvalio karakter svojih izabranika.

Tim trijumfom Njukasl se približio vrhu tabele i trenutno je sedmi u Premijer ligi sa 23 sakupljena poena.

Ipak, povratak u Ligu šampiona nakon 20 godina ne ide po planu i ukoliko večeras ne osvoje bod, postoji velika šansa da ostanu bez prilike da se bore za plasman u nokaut fazu u poslednjem kolu kada dočekuju Milan.

Svrake i dalje nisu postigle gol na gostovanjima u najjačem evropskom takmičenju, a danas će im biti posebno teško to da učine jer pre Monaka, PSŽ-u na ''Parku prinčeva'' niko nije zatresao mrežu puna 472 minuta.

Oba rivala će večeras biti ''osakaćena'' neigranjem bitnih igrača. 

Kod domaćin će meč propustiti najmlađi debitant u istoriji francuske reprezentacije Voren Zair Emeri, kao i Marko Asensio, Nuno Mendeš, Presnel Kimpembe, Pereira i Markinjos.

U redovima gostiju neće biti Tonalija, Botmana, Viloka, Marfija, Dena Burna, Andrersona, Barnsa i Vilsona.

Očekujemo da se PSŽ, nošen podrškom sa prepunih tribina ''Parka prinčeva'', osveti za poraz iz drugog kola.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)